MojAndroid
(x) hirdetés

A kiszivárgott képeknek köszönhetően már napok óta sejthetjük, hogy a Google Pixel 6a néven új középkategóriás okostelefonon dolgozik. A GSMAren portál most felfedett néhány specifikációt az érkező újdonsággal kapcsolatban.

Örvendetes, hogy a hamarosan megjelenő készülék ugyanazt a Google Tensor lapkakészletet fogja használni, mint a Google Pixel 6 a sorozat zászlóshajója.

A Google frissített kamera alkalmazása szerint a Google Pixel 6a kódneve „Bluejay”.  Az alkalmazás a kamerát érintő változásokat is felfedte, és ez ezek bizony csalódást okozhatnak. Az első kamera egy 12,2 megapixeles Sony IMX363 érzékelőt kap, amely megtalálható a régebbi Pixel 5, Pixel 4a és Pixel 4 modellekben is. Ezt egészíti ki a Google egy 12 megapixeles Sony IMX355 szenzorral, ami ultraszéles érzékelőként fog működni. Az készülékből hiányzik a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, az ujjlenyomat olvasót pedig a kijelző alá rejtették.

A Google Pixel 6a 152,2 x 71,8 x 8,7 mm méretben érkezhet, így egy kompaktabb készülékről beszélhetünk. Míg a készülék tárolási kapacitása 128 GB, addig a memória 6 GB vagy 8 GB lesz. Ha a hír hallatára már szaladnál is a boltba, hogy megvásárold az újdonságot, sajnos rossz hírünk van: a készülék a tervek szerint csak 2022. augusztusában érkezhet a Pixel 7-el párhuzamosan.

2021.11.26.

Ezeket már olvastad?

+