MojAndroid
(x) hirdetés

Péntek este a Mobil Weekend egyik főszervezőjével söröztem kakaóztam (nemröhög, hideg volt), és azt kell mondjam, hogy olyan esemény szem- és fültanú leszünk szűk három hét múlva, amit ez az ország még nem látott. És ezt nem (csak) azért mondom, mert egy kerkasztalbeszélgetésen az androidportal.hu delegáltját (engem) is láthattok-hallhattok majd. És nem is azért, mert az eredetileg egy irodaházba tervezett esemény azt kinőve a Millenáris Fogadóba, majd azt is kinőve a VAM Design Centerbe költözött.

Az esemény (amely a nagy mobil platformokat fogja össze, vagyis nem csak Androidos konferencia) fő cselekményszála egy alkalmazásfejlesztői verseny, amellyel a szervezők a hazai alkalmazásfejlesztés felfuttatását tűzték ki célul. A verseny maga egy ötletpályázattal kezdődik – ide bárki küldhet be még most is ötletet, de siess, holnap délben lezárul ez a szakasz!

Holnaptól (tehát november 7-étől) pedig indul a versenyzők jelentkezése a mobilweekend.hu/jelentkezes oldalon.

És itt jön a csavar: a szervezők egyéni fejlesztők, designerek, és egyéb mobil szakértők (sales-, marketing-szakemberek is akár) jelentkezését várják, a versenyen az ötlet-fejlesztőcsapat összerendelés teljesen véletlenszerű lesz (az ötletgazdák természetesen teljesjogú csapattagként, “product ownerként” részt vesznek a versenyen), ezáltal igazán izgalmas versenyt biztosítva. Egy csapat 5 főből (ötletgazda + 4) fog állni, a versenyen pedig 11 ilyen csapat fog egymásnak (illetve a kódnak) feszülni.

Az esemény magas színvonalára jellemző, hogy a verseny végére az ötletből működő, eladható terméket kell létrehozni, vagyis adott esetben pl. a harmadik nap végére egy Android alkalmazásnak ott kell figyelnie letölthető .apk formátumban, felépített branddel.

Remekül modellezi ez a verseny azt a kompetitív környezetet, amikor pl. újdonsült fejlesztőként bekerülsz egy startup céghez!

A komoly verseny komoly nyereménnyel is jár, a győztes csapat nettó is szép pénznyereményt visz haza, de bármelyik résztvevő csapatot felkarolhatja az egyik szponzor is.

A Mobil Weekend ezen felül konferencia is: amíg a verseny tart, körömrágás helyett érdekes előadásokat, beszélgetéseket hallgathatunk meg, a szünetekben pedig egy rakás mobillal kapcsolatos kiállító eszközeit nyomkodhatjuk. Ezekről a programokról beharangozó cikksorozatunk következő részeiben olvashattok.

És nem utolsósorban: a háromnapos rendezvényen olyan bejelentésekre számíthatunk, amik (hidd el nekem) meg fogják rengetni a hazai mobil- és fejlesztői szcénát.

Mobil Weekend
Dátum: 2011. november 25-27.
Helyszín: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király utca 26. (Google Maps | Foursquare)
Belépő vásárlás: Eventbrite, a napijegy 1490 Ft

2011.11.06.

+