MojAndroid
(x) hirdetés

Szemfüles olvasóknak feltűnhetett, hogy lecseréltük itt a baloldalon a Twitter “hivatalos” twitfal widgetjét egy saját megoldásra “Kishírek” blokkcímmel. A dolog oka prózai: a Twitter widget jó, de elég sok korlátja van ennek a kis JavaScript cuccnak, kezdve azzal, hogy JavaScript, lassú, valamint izeg-mozog, és nehéz megállapítani, hogy a hír, amit épp látsz 2 perces, vagy 2 napos.

Itt teszek egy kis kitérőt: mi, a Magyar Android portálnál a kishíreket értékükön kezeljük. Az egymondatos érdemi hírértékkel rendelkező hírmorzsák kibontását teljes cikkbe meghagyjuk másoknak, mi úgy gondoljuk, hogy a konkrét tény és egy hivatkozás bőven elegendő a gyors tájékozódásra – hisz mi is így fogyasztunk egy rakás hírt. A Hírhétfőben aztán kicsit jobban kibontunk ezt-azt, illetve természetesen a hosszabb, fontosabb hírek (pl. bejelentések, események) nálunk is teljes cikket kapnak – de hát ezt tudjátok ti is.  

 

 

De a lényeg: az, hogy jött egy XY ROM frissítés, az pont ennyit ér és nem többet: “jött egy XY ROM frissítés”.

 

 

 

 

A mostani megoldással mindig a legfrissebb 5 hír van legfelül. A Kishírek a Twitterről jönnek, tehát a tákékozódás leggyorsabb módja az oda feliratkozás, de ha betöltöd a főoldalt, mi megmutatjuk neked a legutóbbi érdekességeket a nagyvilágból. Cserébe az oldal eggyel gyorsabban fog betöltődni.

Ha bármi furcsaságot tapasztalsz a működéssel kapcsolatban, a Gépház fórum természetesen továbbra is nyitva áll, vagy írd ide a fájdalmadat kommentként!

(És köszi a figyelmet.)

2011.04.25.

+