MojAndroid
(x) hirdetés

Nahh, sikeresen felment a 2.2-es szoft. Előnyeit egyelőre nem próbáltam ki. Ha minden igaz, ezzel most már az SD kártyára is lehet a programokat telepíteni, ami számomra az egyik legtetszetősebb újítás. Elvileg valamilyen szinten tudja már a magyar nyelvet is, legalábbis a prediktív szöveg bevitelt illetően, de az hidegen hagy..

 

Ami nagyobb csapás, az a szemét bluetooth. Ahogy egyik előző bejegyzésemben írtam, van (volt) egy Plantronics stereo fülesem. Sajnos azzal nem sikerült párosítanom a telefont, de ami még jobban fájt, hogy a mai napon tönkre is ment sajnos. A csuda se tudja, hogy mitől..

Node ‘ez van alapon’, körbenéztem a neten, hogy miféle fülessel tudnám pótolni a hiányt. Gondoltam Nokiára (bh-505), de a csomagolása miatt egy üzletben se lehet kibontani és kipróbálni, szóba jött SonyEricsson és esetleg Motorola. A Westendben lévő Nokia boltban a csávóka azzal nyitott, hogy kibontani, kipróbálni még ott sem lehet, ráadásul nem vállal semmiféle garanciát és felelősséget ha nem lesz jó, mert ők kizárólag Nokiával való párosítás esetén tudják biztosra mondani a biztos működést. Emellett példának felhozta, hogy ismerőse egy iphonenal párosította és 1 nap után megszűnt működni… A nyak mögötti, merev pántos fejesnél azért nem lenne utolsó dolog felpróbálni, pláne, ha valaki szemüveges, mint én… Mindegy, Nokia felejtős..

Kronológiát tekintve kicsit össze-vissza ugrálok most, de mindegy, ez van :). A Nokiás eset az esti hadjáratomon volt, míg előtte, valamikor délidőben elmentem a Speedshop-hoz is körbenézni. Náluk egy SonyEricsson fülest néztünk meg, de az istenért nem sikerült párosítani a telefonnal. Állandóan ezt írta: Paired, but not connected. Vagy 15 percen át próbálkoztunk, de nem jártunk sikerrel. Sajnos..

Ezután abba kapaszkodtam, hogy frissítem a szoftvert és majd minden jó lesz.. Itthon szépen fel is ment a 2.2-es android, így elmentem a Westendbe. A Nokiás esetet fent olvashatjátok. A Samsung üzletben összesen egy darab volt, az ráadásul nem is tetszett, ellenben baromi drága volt :p.

Átmentem a SonyEricsson üzletbe. Készségesen segített a srác, ki is próbáltunk egy tetszetős headsetet, de a párosítás ismét sikertelen volt… “paired, but not connected”

F**k..

így szépen átsétáltam a Sony boltba, és a BT fülesekhez képest feleáron vettem egy jó minőségű, ráadásul akciós, Sony fülest.. sajnos ez se nem vez. nélküli, se nem mikrofonos, ellenben profi hangminőséget produkál.. a HTC pedig menjen a csudába :)

Miután hazaértem, valamelyest utána olvastam a neten és sajnos kiderült, hogy nem egyedi esetről van szó.. többnyire a Car Kitekkel szokott gondban lenni a HTC. Valahol találtam is egy listát arról, hogy melyik autókat nem szereti, de sajnos a tényleges megoldást nem találtam meg. A holnapi napon felhívom a HTC magyarországi képviseletét – feltéve, ha találok ilyet -, vagy írok a HTC supportnak, hogy szedjék össze magukat.

Egy külföldi oldalon Motorola seteket árulnak HTC telókhoz, így lehet, hogy ráveszem magam és hozzá próbálok majd egy Motorola fülest. Ez még a jövő zenéje.. első körben kíváncsi vagyok, hogy a HTC mit reagál a kérdésemre..

2010.08.10.

Ezeket már olvastad?

+