MojAndroid
(x) hirdetés

Jó hír lehet a Sony rajongóinak, hogy egy eddig ismeretlen telefon bukkant fel az amerikai FCC adatbázisában.

Az FCC, vagyis a Szövetségi Kommunikációs Bizottság egy kormányzati ügynökség, amely az Egyesült Államokban az elektronikus hírközlést szabályozza. Egyik feladata annak biztosítása, hogy az elektronikus eszközök ne lépjék túl a sugárzási határértékeket. Azoknak a gyártóknak, akik az Egyesült Államokban szeretnék értékesíteni termékeiket, általában át kell esniük az FCC tanúsításán. Így az FCC-listák gyakran erős jelzőként jelzik, hogy egy új telefon bevezetése van a láthatáron.

Az újonnan listázott Sony telefon a PY7-75946U kódnevet viseli, a PY7 a Sony-t, a többi számjegy pedig a modellszámot jelöli. Sajnos ezen túlmenően a részletek szűkösek, egy potenciálisan aggasztó kivételtől eltekintve. A bejelentésből úgy tűnik, hogy a készülék csak LTE-kompatibilis, 5G-támogatásról nincs szó.

Ez gyakorlatilag kizárja annak lehetőségét, hogy a készülék az Xperia 5 V lenne, amelyről a Sony korábban azt mondta, hogy nem fog megjelenni az amerikai piacon. Valószínűbb, hogy ez az FCC-listán szereplő telefon egy jelenleg Japán-exkluzív modell, ami nem szokatlan a Sony esetében.

Ettől függetlenül jó hír lehet, hogy a Sony közelgő zászlóshajója, az Xperia 1 VI már szivárog, ami arra utalhat, hogy a megjelenés sincs már túl messze.

(via)

2024.03.28.

+