MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung már most is az egyik legjobb megfizethető androidos táblagépet kínálja a piacon, és úgy tűnik, nem áll meg itt. A vállalat csendben piacra dobta népszerű olcsó táblagépének – a Galaxy Tab S6 Lite-nak – egy felfrissített változatát, amely mostantól a Galaxy Tab S6 Lite (2024) nevet viseli.

Az eredeti Tab S6 Lite 2020-ban debütált, és 2022-ben kapott frissítést. Bár a Tab S6 Lite második frissítéséről szóló pletykák már korábban is keringtek, abszurdnak tűnt, hogy a Samsung ragaszkodik egy 4 éves elnevezési konvencióhoz egy új tablet esetében. A Samsung romániai weboldalán azonban – amelyet először a Gizmochina szúrt ki – most már hivatalosan is szerepel a Galaxy Tab S6 Lite (2024).

A hivatalos lista jelenleg nem tartalmaz árcédulát a táblagéphez, de leleplezi annak összes specifikációját és hivatalos termékképét.

A 2024 Tab S6 Lite formatervezés szempontjából megtartja a megszokott külsőt, de mostantól új menta színben is elérhető. A motorháztető alatt a legnagyobb változást egy új, nem részletezett processzor jelenti. Bár a lista nem nevezi meg a pontos chipet, a korábbi kiszivárgások és a felsorolt órajelek az Exynos 1280 SoC felé mutatnak.

A processzortól eltekintve a legtöbb specifikáció változatlan marad. A táblagép 60 Hz-es, 10,4 hüvelykes, 2000 x 1200-as felbontású TFT-kijelzővel rendelkezik, hátul egy 8 megapixeles, 1080p-s videofelvételre képes hátsó kamerát találhatunk. Az egyéb jellemzők közé tartozik még egy 5 megapixeles előlapi kamera, egy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó és egy microSD-kártyahely.

Az új táblagép is ugyanazzal a 7040 mAh-s akkumulátorral és 15 W-os töltéstámogatással érkezik, és az S Pen továbbra is a csomag része. A 2024 Tab S6 Lite a legújabb One UI 6.1-et futtatja, de a processzor korlátai miatt valószínűleg nem támogatja a Samsung Galaxy AI funkcióit. Érdekes, hogy annak ellenére, hogy az Exynos 1280 5G-képes, a tablet csak LTE-kapcsolatot kínál.

A Samsung nemrég bejelentett Galaxy Tab A9 Plus szintén nagyszerű tablet-élményt kínál a költségvetéshez képest, sőt, a kijelzője még simább, 90 Hz-es frissítési frekvenciát is kínál. Hiányzik azonban az S Pen támogatás, így a Tab S6 Lite (2024) a Samsung legolcsóbb választása a stylus-kompatibilitást kereső művészek és jegyzetelők számára.

Bár a hazai elérhetőség és árképzés egyelőre ismeretlen, de a 2022-es Galaxy Tab S6 Lite 100 ezer forint körüli áron vihető haza.

(via)

2024.03.26.

+