MojAndroid
(x) hirdetés

A MediaTek nagyot dobott, amikor tavaly év végén bejelentette a Dimensity 9300 chipsetet, mivel ez a processzor elkerülte a kis CPU-magokat a csak erős CPU-magok javára. Úgy tűnik, hogy a tajvani chiptervező a következő generációs chipjénél is maradhat ennél az agresszív megközelítésnél.

A Weibo kiszivárogtatója, a Digital Chat Station azt állította, hogy a Dimensity 9400 ismét elhagyja a kis CPU-magokat a Cortex-X5, Cortex-X4 és Cortex-A7xx sorozatú magok használatának javára. A kiszivárogtató nem árulta el a CPU elrendezését, de ha bármiben hasonlít a Dimensity 9300-hoz, akkor egy Cortex-X5, három Cortex-X4 és négy Cortex-A730 magra számíthatunk.

Ez papíron egy rendkívül erős CPU-összeállítás lenne, de a Dimensity 9400 kemény konkurenciával fog találkozni a Snapdragon 8 Gen 4-ben még ebben az évben. A Qualcomm már megerősítette, hogy ez lesz az első okostelefonos chipset az egyedi Oryon magokkal. Kíváncsian várjuk tehát, hogy a két processzor hogyan áll majd helyt egymás ellen.

Nem ez az egyetlen információ, amit a MediaTek következő zászlóshajó processzoráról hallottunk, hiszen maga a MediaTek is megerősítette, hogy a következő generációs chip 3 nm-es TSMC eljárással készül majd. A kisebb gyártási folyamat általában kisebb, hatékonyabb dizájnt jelent.

A Digital Chat Station hozzáteszi, hogy a Dimensity 9400 a tervek szerint októberben jelenik meg, így valószínűleg még 2024 vége előtt láthatjuk az első ilyen chippel ellátott telefonokat Kínában.

A kiszivárogtató azt is állította, hogy a Dimensity 9300 Plus chip májusban fog megjelenni az év közepén frissítésként. Hozzátették, hogy 3,4 GHz-es csúcs órajelű lesz, a GPU pedig 1,3 GHz-es órajelű. A jelenlegi Dimensity 9300 csúcs órajele 3,25 GHz-es, bár a MediaTek nem árulta el a GPU frekvenciáját.

Akárhogy is, reméljük, hogy a Dimensity 9400-at több globális telefonban láthatjuk majd, mivel az egyetlen széles körben elérhető Dimensity 9300-as telefon a vivo X100 és X100 Pro.

(via)

2024.03.21.

+