MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung Semiconductor nemrégiben bemutatott egy dokumentumot, amely részletesen ismerteti az univerzális flash-tároló (UFS) megoldások következő generációjára vonatkozó terveit, ami egyben az első utalás lehet arra, hogy mit hozhat a közelgő Samsung Galaxy S25 sorozat.

Az okostelefonjaink minden évben ugrást tesznek előre teljesítményben, van azonban egy másik fontos összetevő is, amely gyakran észrevétlen marad: a tárolási sebesség. Ahogyan egy szélesebb autópálya magasabb sebességkorlátozással gyorsabb forgalmat tesz lehetővé, a gyorsabb tároló lehetővé teszi, hogy a telefon sokkal hatékonyabban kezelje az adatátvitelt, a letöltéseket és minden mást, ami az információ mozgatására épül.

A Samsung Semiconductor szerint, amelyről először a SamMobile számolt be, a vállalat jövőre szándékozik kiadni az UFS 4.0 4-sávos CS-t, mielőtt 2027-ben átugrana az UFS 5.0-ra. A legújabb, 2024-es Android zászlóshajó okostelefonok UFS 4.0 tárolóval működnek, amely akár 4 GB/s adatolvasási/írási sebességet is kínál. A dokumentáció szerint az UFS 4.0 4-sávos UFS 4.0 azonnal megduplázza ezeket a sebességhatárokat, akár 8 GB/s-ra.

A Samsung szerint a gyorsabb betöltési idők és az eszközön futó hatékonyabb AI-alkalmazások csak néhány a következő generációs tárolómegoldás lehetséges előnyei közül, amelyet a tervek szerint 2024-ben gyártanak le és 2025-ben adnak ki.

A Samsung gyártási ütemtervét figyelembe véve joggal várhatjuk, hogy a Galaxy S25 sorozat lesz az első okostelefon, amely az UFS 4.0 4-sávos tárolót alkalmazza. Mivel a Samsung a Galaxy S24 szériával a közelmúltban az eszközön belüli AI-ra összpontosított, ez a frissítés tökéletesen illeszkedik a stratégiájához, figyelembe véve a közelgő tárolási megoldások ígért fejlesztéseit ezen a területen.

Eközben a dokumentáció egy még nagyobb frissítést is ígér az UFS 5.0-val, amely 2027-ben várható. Ez potenciálisan azt jelentheti, hogy a Galaxy S27 sorozat az UFS 5.0 szabványnak megfelelő, 10 GB/s-ot meghaladó sebességgel büszkélkedő UFS 5.0-val debütál.

(via)

2024.03.21.

Ezeket már olvastad?

+