MojAndroid
(x) hirdetés

Nemrég láttuk az iPhone 16 Pro és 16 Pro Max 3D-s rendereléseit, amelyek némi kontextust adtak a korábbi jelentéseknek, amelyek szerint az Apple 6,1″ és 6,7″ helyett 6,27″ és 6,85″ méretűre növeli a képernyő méretét. Ennek következtében a telefonok nagyobbak lesznek, mint az eddigi modellek.

A koreai Sisa Journal-E című kiadvány iparági bennfenteseket idéz, akik elárulják, hogy az Apple kifejlesztett egy “Border Reduction Structure” (vagy BRS) nevű szerkezetet, amely azt teszi, amit a neve ígér – kisebbé teszi a kereteket.

Az iPhone 16 Pro és 16 Pro Max 149,6 x 71,45 x 8,25 mm, illetve 163 x 77,58 x 8,25 mm méretű lesz, ami körülbelül 3 mm-rel magasabb és 1 mm-rel szélesebb, mint a kifutó iPhone 15 Pro és 15 Pro Max.

Azonban nem csak a Pro, hanem mind a négy modell BRS kijelzővel rendelkezik majd. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján az iPhone 16 és 16 Plus ugyanazokkal a képernyőméretekkel rendelkezik majd, mint elődeik (és a frissítési frekvencia továbbra is 60 Hz marad, a 120 Hz-es frissítés az iPhone 17 generációra tervezett frissítés).

Érdekes módon a hőelvezetés bizonyult kérdésnek a keretcsökkentésnél. Az Apple egyszerű megoldást talált, amelyet a három kijelzőszállítója is átvesz: a Samsung Display, az LG Display és a BOE.

“Úgy tűnik, a vállalatok nem tekintenek a BRS technológiára úgy, mint egy nagyon nehéz technológiára” – állítja egy bennfentes. A tömeggyártás beindulásával azonban Cupertino megváltoztathatja a gyártási mennyiségek elosztását a vállalatok között, ha valamelyiküknél fennakadások adódnak.

(via)

2024.03.20.

Ezeket már olvastad?

+