MojAndroid
(x) hirdetés

Az elmúlt évek egyik legnagyobb okostelefonos trendje a hosszú távú szoftverfrissítési politika felé való elmozdulás volt. Korábban az Apple és a Google voltak a királyok ebben a tekintetben, de a Samsung 2022-ben megdöntötte az iparágat azzal, hogy akár öt évre szóló frissítéseket mutatott be.

Manapság már nem ritka, hogy a Google és a Samsung is példátlanul hosszú, hétéves frissítéseket ígér ma. Ezt szem előtt tartva tehát az Android Authority megkérdezte az olvasóit, hogy melyik gyártóban bíznak leginkább a frissítések tekintetében, és több mint 3000 szavazat gyűlt össze.

 

1. Google

Lehet, hogy a Google nem a legnépszerűbb androidos telefongyártó világszerte, de a megkérdezett olvasók ezt a márkát választották a szoftverfrissítések tekintetében a leginkább megbízhatónak. A 3067 szavazatunk valamivel több mint egyharmada a Pixel gyártójára esett.

Könnyen érthető, hogy miért, hiszen a Google általában (és érthető módon) a leggyorsabban frissíti telefonjait az új szoftverekre. Eközben a legtöbb más márkának több hónapra van szüksége ahhoz, hogy az Android legújabb verzióját eljuttassa a készülékeire. Az is segít, hogy a Google most hét évig kínál szoftverfrissítéseket a Pixel 8 telefonokhoz.

2. Samsung

A világ első számú Android-gyártója ebben a felmérésben némileg lemaradt a Google mögött, mivel a megkérdezett olvasók 26,06%-a szerint a Galaxy-gyártó a legmegbízhatóbb gyártó a frissítések terén.

A Samsung 2022-ben emelte a frissítési tétet, és a Google hétéves frissítési ígéretére a Pixel 8 sorozat esetében úgy reagált, hogy a Galaxy S24 sorozathoz hétéves frissítéseket ígért.

3. Apple

A dobogóra a szavazatok 11,99%-ával az Apple került, mivel 10-ből valamivel több mint minden tizedik válaszadó úgy érezte, hogy ez a legmegbízhatóbb okostelefon-márka a frissítések tekintetében. Bár az Apple valójában nem ad konkrét ígéretet a hosszú távú frissítésekkel kapcsolatban, de jellemzően öt-hat évnyi frissítésre lehet számítani.

Nem meglepő azonban, hogy az Apple a harmadik helyen áll. Egyrészt a Google és a Samsung is hét évnyi frissítést ígér, ami felülmúlja az Apple iPhone-jait, másrészt az Android Authority egy Android-fókuszú weboldal, így logikus, hogy olvasóik az Android OEM-eket részesítik előnyben.

Más tanulságok

Csak két másik márka kapott 100 vagy annál több szavazatot, ezek pedig nevezetesen a Motorola és a Xiaomi.

Az “egyéb” opció 108 szavazatot gyűjtött össze, de a hozzászólásokban senki nem nevezett meg márkát. Ők talán a HONOR, HUAWEI, vivo és/vagy LG rajongók?

A legkevésbé népszerű márkák a HMD (19 szavazat), a Realme (30) és a Fairphone (36) voltak. Úgy gondoljuk, hogy ez a szavazás inkább egy népszerűségi verseny, mert a Fairphone minden más OEM-et megvert a frissítések hosszát tekintve. A Fairphone 4 2027-ig kap frissítéseket, míg a Fairphone 5 akár 10 évig tartó támogatással érkezik.

(via)

2024.03.20.

Ezeket már olvastad?

+