MojAndroid
(x) hirdetés

A “Circle to Search” funkció újdonságát először a Samsung vezette be a Samsung Galaxy S24 sorozatban. Természetesen a Google sem marad le, és egy új, márciusi frissítéssel a Pixel okostelefonjaira is elhozza a funkciót. Állítólag a funkciót már a jövő héten elérhetővé teszi a felhasználók számára, és még a régebbi Pixel okostelefonok tulajdonosai is kipróbálhatják.

A Google Pixel okostelefonok új funkciót kapnak

Az új funkció elérhetőségét a Reddit platform egyik felhasználója említette. Ő a profilján tette közzé az információt az újdonság érkezéséről a Pixel 7 Pro készülékén, alig néhány pillanattal a bevezetése után. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a funkció a régebbi okostelefon-modellek számára is elérhető lesz, amelyek közé tartozik a Pixel 7 és a már említett Pixel 7 Pro is.

A funkció aktiválásához valószínűleg a Google alkalmazás frissítése szükséges a legújabb béta verzióra, a 15.9.47.29-re, de a Pixel felhasználók azt írják, hogy a funkciót a jelenlegi stabil 15.7.52.28-as verzió is támogatja.

Egyébként mi az a “Circle to Search”?

A “Circle to Search” funkció lényegében azt kínálja a felhasználóknak, hogy körözéssel keressenek információkat. Lefordítva ez azt jelenti, hogy amikor bekarikázol egy elemet vagy információt, a Google megmutatja az adatbázisban talált egyezéseket.

A funkció aktiválásához csak tartsd lenyomva hosszabb ideig a home gombot vagy a sávot, és máris automatikusan körözhetsz. További információkért határozd meg, hogy mit szeretnél keresni, így a Google lehetőséget biztosít arra is, hogy a bekarikázott részhez egy tetszőleges kifejezést vagy utasítást adjon hozzá. A funkciót gyakorlatilag mindenre használhatod, kereshetsz akár különböző alkalmazásokban vagy közvetlenül a galériában is.

Ha bármelyik Google Pixel modell tulajdonosa vagy, mindenképpen próbáld meg újraindítani a készüléket és frissíteni a Google alkalmazást. Abban az esetben, ha az új “Circle to Search” funkció már működik az okostelefonodon, mindenképpen oszd meg véleményedet róla a cikk alatti komment szekcióban.

 

2024.03.20.

Ezeket már olvastad?

+