MojAndroid
(x) hirdetés

Az elveszett vagy ellopott Android okostelefonok megtalálását számos alkalmazás, valamint a Google rendszerének beépített funkciója teszi lehetővé, az adott telefonnak azonban be kell lennie kapcsolva és hálózatra kell csatlakoznia. A GizmoChina szerint az Android 15 következő generációja kiterjeszti az okostelefon keresésének lehetőségét olyan helyzetekre is, amikor a készülék ki van kapcsolva.

A Google Find My Device funkciójának megvannak a maga korlátai, különösen azokban az esetekben, amikor a készülék nincs csatlakoztatva a hálózathoz. Ez legtöbbször kikapcsolt állapotban történik. Az Android 15-tel a Google ezt a problémát próbálja megoldani egy új API bevezetésével, amely a Powered Off Finding nevet viseli.

Ez a funkció a Bluetooth-vezérlő memóriájában előre kiszámított Bluetooth-“jelzők” tárolásával segíthet a letiltott eszközök felkutatásában. Ez a Bluetooth Finder HAL (Hardware Abstraction Layer) technológia. Ahhoz azonban, hogy a készülék akkor is képes legyen a vezérlőt táplálni, amikor a telefon teljesen ki van kapcsolva, speciális, kis akkumulátortartalékkal rendelkező hardverre van szükség.

A funkció a Google Pixel 9 okostelefon bevezetésével debütálhat, a Pixel 8 sorozat pedig akkor kaphatja meg, amikor frissül az Android 15-re. A régebbi készülékek, mint a Pixel Fold, a Pixel 7 és a Pixel 6 azonban már nem biztos, hogy megkapják a funkciót, ha nem rendelkeznek a szükséges hardverrel. A funkcióról valószínűleg a közelgő Google I/O 2024 konferencián tudhatunk meg majd többet.

2024.03.19.

Ezeket már olvastad?

+