MojAndroid
(x) hirdetés

A Motorola április 3-án készül bejelenteni következő zászlóshajó telefonját, a Motorola Edge 50 Pro-t. A vállalat megerősítette, hogy a telefont először Indiában dobja piacra. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Motorolának milyen tervei vannak a készülék globális bevezetésével kapcsolatban.

Az Egyesült Államokban a Motorola Edge 50 Pro a Motorola Edge Plus (2024) néven érkezne, a lenyűgöző Motorola Edge Plus (2023) utódjaként. Míg Kínában a telefon várhatóan a Motorola X50 Ultra becenévre hallgat majd.

Mindazonáltal most már sokat tudunk a közelgő zászlóshajóról, köszönhetően az indiai Flipkart e-kereskedelmi weboldal hivatalos listázó oldalának és a Motorola X-en (korábban Twitter) közzétett teasereinek. Az alábbiakban a Motorola Edge 50 Pro néhány kulcsfontosságú adatát és tulajdonságát szeretnénk kiemelni.

A Flipkart listázása szerint a Motorola új zászlóshajója 6,7 hüvelykes pOLED 1,5K kijelzővel rendelkezik, 144 Hz-es frissítési frekvenciával.
A készülék 2000 nits csúcsfényerőt ígér, és azt állítja, hogy ez a világ első Pantone-hitelesített kijelzője.

A telefon három hátsó kamerával is rendelkezik, amelyet egy 50 megapixeles elsődleges fényképező vezet, és a Motorola állítása szerint a kamera beállítása szintén Pantone-hitelesített.
Ha kíváncsi vagy, mit jelent a “Pantone-validated”, akkor ez lényegében a Pantone Matching Systemre utal – egy szabványosított színreprodukciós rendszerre, amelyet művészek, gyártók és nyomdák használnak a színek kiválasztására, meghatározására és egyeztetésére. Jelenléte a Motorola Edge 50 Pro készüléken a kijelzőn és a telefon kamerájával rögzített képeken megjelenő valósághű színeket ígéri.

A Motorola számos új AI funkciót kínál az Edge 50 Pro esetében. Ezek egyike egy Pixel 8 és Galaxy S24-hez hasonló AI háttérkép funkció, amely a vállalat szerint lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy “egyedi” háttérképeket hozzanak létre az AI segítségével.

A Moto a kamerarendszerbe is AI-t pumpál, amely most “AI Enhanced Images” (AI feljavított képek) ígér. Emellett “AI adaptív stabilizációt” is kapsz, amely “rázkódásmentes kimeneteket és a legnagyobb tisztaságot ígéri az 50x hibrid zoomban”.

Az automatikus fókuszkövetés és az új Tilt mód szintén része a Motorola Edge 50 Pro AI-fejlesztett kamerarendszerének. Meg kell várnunk a Motorola Edge 50 Pro hivatalos bejelentését, hogy többet tudjunk meg arról, hogy pontosan hogyan működnek ezek az AI funkciók.

Egyéb várható specifikációk

Bár a telefon lapkakészletéről nincs szó a vállalat részéről, a Motorola Edge 50 Pro várhatóan Snapdragon 8 Gen 3 processzort kap. A Motorola azonban megerősítette, hogy a telefon lehetséges kínai megfelelője – az X50 Ultra – a frissen bejelentett Snapdragon 8s Gen 3 processzorral lesz felszerelve. Ez azt jelenti, hogy az X50 Pro valószínűleg szintén az új Qualcomm chipet kaphatja meg.

Abhishek Yadav tippmester szerint a telefon 13 megapixeles ultraszéles kamerát kap a hátlapon, 4500 mAh-s akkumulátort, 125 W-os vezetékes töltést, 50 W-os vezeték nélküli töltést, kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelőt és Corning Gorilla Glass 5 védelmet a kijelzőn.

2024.03.19.

Ezeket már olvastad?

+