MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung okosórája jelenleg a legkelendőbb óra, amely a Google Wear OS-t futtatja. Nem meglepő tehát, hogy a Samsung idén egy új generációt készül piacra dobni belőlük. A Samsung Galaxy Watch7 széria azonban a GSMArena szerint először három változatban érkezik majd.

Nemrég még arról szóltak a találgatások, hogy a Samsung egy új, négyzet alakú kijelzővel ellátott okosóra piacra dobását fontolgatja. Ezzel a rivális Apple Watch-hoz tenné hasonlóvá, amelynek eladási számai sokszorosan nagyobbak. Most újabb információk láttak napvilágot a Galaxy Watch7 sorozatról, amelyek azt mutatják, hogy ez igaz lehet.

A Galaxy Watch7 sorozat a hírek szerint három változatban fog megjelenni: a Classic, a Pro és egy új, meg nem nevezett változatban. Az óra új változata pedig szögletesebb képernyő kialakítással rendelkezhet. Bár nem ez az első alkalom, hogy a Samsung szögletes kialakítású órát adna ki, ez egy jelentős változás a kerek kijelzővel ellátott, elegáns modellek évek óta tartó változata után.

Hatékonyabb és erősebb chipset

Egy másik spekuláció szerint a Galaxy Watch7 sorozatban használt Exynos W940 lapkakészlet 50%-kal energiatakarékosabb lesz, mint a Galaxy Watch6 sorozatban használt Exynos W930-as. Emellett 30%-kal gyorsabb is lesz. Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy az Exynos W940 lesz a Samsung első olyan chipkészlete, amely a Samsung Foundry 3 nm-es gyártási eljárásával készül.

Így a bejelentett adatok igazak lehetnek. A nagyobb teljesítménynek köszönhetően az óra jobban fel tudja majd venni a versenyt a OnePlus Watch 2, a Google Pixel Watch 2 és a Xiaomi Watch 2 modellekkel, amelyek a Qualcomm 4 nm-es Snapdragon Wear W5 Gen 1 chipsetjét használják. Természetesen feltételezhető, hogy a Samsung új fitnesz- és egészségszenzorokkal is szeretne majd lenyűgözni az új szériában.

 

2024.03.18.

+