MojAndroid
(x) hirdetés

Az Asus Zenfone 11 Ultra ma debütált hivatalosan, ami fontos irányváltást jelent a vállalat mainstream Zenfone vonalán. A telefon Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlettel és mesterséges intelligenciával érkezik, de ami még fontosabb, hogy jelentősen nagyobb lett, mint elődei.

Valójában a Zenfone 11 Ultra méretre megegyezik a ROG Phone 8 Pro-val, bár a dizájnját megváltoztatták, hogy azt sugallja, hogy a mainstream közönséget célozza meg.

A 6,78 hüvelykes LTPO AMOLED kijelző Full HD+ felbontással és akár 144 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. A csúcsfényerő 2500 nits, a panelt pedig Gorilla Glass Victus 2 üveg védi. A 32 MP-es kamera számára egyetlen lyuk van.

A hátlapon a Zenfone 11 Ultra hármas kameraelrendezéssel rendelkezik – ez 2021 óta először fordul elő a Zenfone-családban. A fő kamera 50 MP-es Sony IMX890 szenzorral rendelkezik, az Asus 6 tengelyes Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0-val. Aztán ott van a 13 MP-es f/2.2 ultraszéles látószögű kamera, és a 32 MP-es teleobjektív kamera 3x-os optikai zoommal.

A bemutató nagyrészt a mesterséges intelligenciára összpontosított, amely javítja a Bokeh-t a Portré videó módban, és segít követni az objektum arcát. További kiemelt funkciók közé tartozik a Hangok átírása, a hívásfordítás, a zajszűrés és az AI háttérkép generálás.

A Zenfone 11 Ultra 5500 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely támogatja a 65 W-os vezetékes és 15 W-os vezeték nélküli töltést. Sajnos a vállalat nem szállít adaptert a kiskereskedelmi dobozban, csak egy USB-C kábelt.

A telefon alja rendkívül zsúfolt, hiszen itt található a 3,5 mm-es audiocsatlakozó, a hangszórórács, a SIM-tálca, az USB-C port és a mikrofon. Csatlakoztathatóság szempontjából a Zenfone 11 Ultra Bluetooth 5.4-et takar, és Wi-Fi 7 kompatibilis.

A készülék négy színben kapható: Skyline Blue, Eternal Black, Misty Grey és Desert Sand. Az Asus a Zenfone 11 Ultra induló árát 999 euróban határozta meg (a 12/256 GB memóriával rendelkező opció esetén), az előrendelési időszakban 100 eurós kedvezményt ad, vagyis mindössze 899 euróért juthatsz hozzá a Snapdragon 8 Gen 3-mal szerelt csúcskategóriás zászlóshajóhoz.

(via)

2024.03.14.

+