MojAndroid
(x) hirdetés

Az új frissítés, amelyet a Samsung nemrég hozott, a pozitív változások mellett kisebb negatívumokat is hoz. A felhasználók ugyanis arra panaszkodnak, hogy a legújabb One UI 6.0 telepítése után nem tetszik nekik a képernyő színe, egyeseknél a képernyő sárgábbra változik, mint szerették volna. Emellett az is előfordul, hogy egyes készülékeknél hiányzik a pixelbeégés elleni védelem – írja a Sammobile.

A Samsung a világ egyik legjobb kijelzőivel rendelkezik, ezért ritkán fordulnak elő hibák. Ez az oka annak is, hogy a vállalat sok vásárlója talán nem érti, miért változik spontán a képernyőjük színe. Így a kérdésre választ kereső több száz elégedetlen felhasználó információi kezdtek el keringeni az interneten, különböző fórumokon.

Még maga a Samsung is kommentálta már a problémát, biztosítva a felhasználókat, hogy ez csak egy apró hiba a rendszerben, amelyet a következő frissítéssel orvosolni fognak. Eddig csak azok a felhasználók tapasztalták ezt a problémát, akik a legújabb One UI 6.0-t telepítették. Néhányan közülük úgy jöttek rá, hogy szoftveres problémáról van szó, hogy kikapcsolták az internet-hozzáférést, és a készülék idejét a reggeli órákra állították.

Ez a lépés segített abban, hogy a probléma rejtélyes módon eltűnjön a készülékről. Úgy vélik, hogy a hibás működés oka két program közötti konfliktusban keresendő. Az egyik az Android beépített Night Light szoftvere, valamint a Samsungra jellemző Eye Comfort Shield. Mindkettő sárga fénnyel dolgozik, ami csökkenti a felhasználó szemének megterhelését, és gyakran automatikusan beállítjuk őket az éjszakai órákra.

A Samsung technikai támogatása arról tájékoztatta a felhasználókat, hogy a probléma megoldása valószínűleg egy szoftverfrissítéssel érkezik a következő öt napon belül. Ez okostelefon-modellenként és országonként eltérő lehet. A végleges javítás megérkezéséig a SamMobile portál oldalán található módszerrel saját magad is orvosolhatod a hibát.

(via)

2024.01.17.

Ezeket már olvastad?

+