MojAndroid
(x) hirdetés

A legújabb kiszivárgás szerint az Apple az iPhone 16 megjelenésével végre több RAM-mal kerülhet az iPhone-ba, de modemfrissítésre csak az iPhone 16 Pro esetében kerülhet sor.

Jeff Pu elemző szerint (a Macrumorson keresztül) az alap iPhone 16 végre 8GB RAM-ot kaphat, szemben az alap iPhone 15 6GB RAM-jával. Az iPhone 15 Pro modellek már 8GB RAM-mal rendelkeznek, így maradnak ugyanannál az iPhone 16 Pro modellek esetében is.

Ugyanígy az alap iPhone 16 is végre megteheti az ugrást a Wi-Fi 6E-re. Az iPhone 15 Pro már rendelkezik Wi-Fi 6E támogatással.

Az iPhone 16 Pro ehelyett Qualcomm Snapdragon X75 modemre frissülhet, ahogy azt Jeff Pu megjegyzi. Az alap iPhone 16 megtarthatja a Qualcomm Snapdragon X70 modemet, amely az iPhone 15 és iPhone 15 Pro modelleken van jelen.

A Snapdragon 8 Gen 3-ban már látjuk a Snapdragon X75 modemet, így az androidos zászlóshajók idén is megtartják kényelmes specifikációs előnyüket. Ez az új modem támogatja az “5G Advanced” szabványt, amely állítólag AI és ML fejlesztéseket tartalmaz a jobb 5G teljesítmény érdekében, a gyorsabb 5G le- és feltöltési sebesség mellett. Az Apple állítólag az 5G Advanced támogatást az iPhone 16 Pro modellek esetében ígéri.

Ami a RAM-ot illeti, az androidos telefonok másképp kezelik a többfeladatos műveleteket és más feldolgozási folyamatokat, mint az iPhone. Az Android zászlóshajók több multitasking funkcióval is rendelkeznek, mint például az osztott képernyő és hasonlók. Tehát ez nem egy közvetlen spec-to-spec összehasonlítás.

Vegyük figyelembe, hogy ezek még mindig korai pletykák, és az Apple nem tett erre vonatkozó bejelentéseket. A pontos funkciókat hivatalosan majd a megjelenés napján fogjuk megtudni, ami még jó kilenc hónap múlva lesz.

(via)

2024.01.15.

Ezeket már olvastad?

+