MojAndroid
(x) hirdetés

A Porsche és az Aston Martin bemutatta az Apple CarPlay közelgő módosításainak előzetesét. A jelenlegi iterációval ellentétben a következő generációs CarPlay hatása a központi kijelzőn túlra is kiterjed majd, magába foglalva a műszeregységet és további képernyőket.

Miközben a központi kijelzőn megmarad a megszokott alkalmazásfiók, az Apple vetítési funkciója mostantól a kormánykerék mögötti három tárcsás elrendezésre, sőt az utasok kijelzőjére is kiterjeszti hatókörét.

A továbbfejlesztett CarPlay kihasználja az autó érzékelőit, és olyan adatokhoz fér hozzá, mint a külső hőmérséklet, a gumiabroncsnyomás, a sebességváltó állapota és a motor fordulatszáma. Az Apple biztosítja, hogy az integráció ellenére az iPhone-ok nem tárolják és nem követik ezeket az adatokat.

A cél az, hogy az iPhone teljesen átvegye az autó alapértelmezett infotainment rendszerének és digitális műszereinek szerepét. Ezzel a továbbfejlesztett CarPlay-jel a személyre szabás új szintjére számíthat, amely a járműtől független, de a telefonokon biztonságosan tárolt színtémákat és elrendezéseket tartalmaz.

Az Aston Martin ezt az érzést visszhangozza azzal, hogy bepillantást enged a továbbfejlesztett CarPlay saját adaptációjába. Miközben csak két kijelzőt – a digitális műszert és a hagyományos központi érintőképernyőt – mutat be, a brit autógyártó kiemeli a rendelkezésre álló változatos testreszabási lehetőségeket. A Porsche és az Aston Martin közötti kontraszt a technológia rugalmasságát és alkalmazkodóképességét mutatja be, amely járműmárkától függetlenül zökkenőmentes élményt ígér.

Míg a Porsche továbbra is szűkszavúan nyilatkozik az új CarPlay-t debütáló modellekről, az Aston Martin elárulta, hogy az új DB12-ben szériafelszereltség lesz.

2023.12.23.

Ezeket már olvastad?

+