MojAndroid
(x) hirdetés

A Weibo-ról érkező információk szerint a közelgő Sony Xperia Pro modell egy forgó kameragyűrűvel rendelkezik majd, amely a DSLR/tükör nélküli kamerák lencséjéhez hasonlóan olyan dolgokat vezérel, mint a zoom, a rekesz és a fókusz.

Sajnos az eredeti poszt kínaiul van, de abból, amit meg lehet tudni, a kamera elrendezése hasonló lesz a Sony Xperia Pro-I-éhez, kivéve, hogy a lencséket egy forgó gyűrű veszi körül.

Az információkból ítélve ez egyetlen gyűrű lesz, amely egyszerre a három funkció közül egyet vezérel. A Pro-I már rendelkezik változó rekesznyílással a fő kamerán, és a változó zoomobjektívet is az Xperia 1 sorozatból kölcsönözheti majd.

A szivárgást megosztó emberek kétségüket fejezték ki, hogy a Sony képes lesz-e olyan rendszert építeni, amely simán állítja a rekeszértéket – a Pro-I-nél f/2.0 és f/4.0 között lehet váltani, de a kettő között nincs semmi. Egy régebbi pletyka szerint az új Pro képes lesz f/1.2 és f/4.0 között váltani, így a több fokozatúság is lehetségesnek hangzik.

A Sony már régóta megtartotta a telefonjain a hardveres kétfokozatú zár gombot, ami egy maradvány abból az időből, amikor a fizikai vezérlők még elterjedtebbek voltak. De még akkoriban sem volt semmi ennyire kidolgozott, mint ez.

A gyűrű lehet, hogy nem csak az Xperia Pro sajátja lesz. A Sony telefonok (nem is csak a Pro-k) külső kijelzőként működhetnek a vállalat tükör nélküli kameráihoz majd, így ez a csatlakoztatott fényképezőgép további vezérlőelemeként működhet.

A Sony Xperia Pro-II megjelenése jövőre esedékes lehet, három évvel a Pro-I piacra kerülése után. A megjelenés napjához közeledve részletesebb kiszivárogtatásokat láthatunk majd. A Pro-II (vagy akárhogy is hívja a Sony) egy korábbi kiszivárgás szerint mindhárom kameramodult frissíteni fogja.

Az Xperia 1 VI és 5 VI a jövő évi MWC-n mutatkozhat be, és az új Pro modell csatlakozhat hozzájuk, vagy lehet, hogy egy külön bemutatóra tartogatják.

(via)

2023.12.19.

Ezeket már olvastad?

+