MojAndroid
(x) hirdetés

Egy tippadó az X-en, aki a Samsung jövőbeli készülékeivel kapcsolatban néhány információt publikált, fényt derített a vállalat közelgő Exynos 2400 SoC-jára, amely egyes régiókban állítólag a jövőbeli Galaxy S24 sorozatot fogja hajtani.

A szivárogtató két képernyőfotót tett közzé, amelyeken az Exynos 2400-as chipet a Qualcomm jelenlegi csúcs Snapdragon 8 Gen 2 Powerboard 4.0-ban lévő Snapdragon 8 Gen 2-jével hasonlítja össze. A közvetlen GPU-csatában pedig az (AMD-vel közösen fejlesztett) Xclipse 940 GPU valamivel gyengébb eredményt ért el, mint az SD8 Gen 2 belsejében lévő Adreno 740-es.

Van azonban néhány dolog, amit figyelembe kell venni. Például az Exynos 2400 és a Galaxy S24 még nem jelent meg, ami azt jelenti, hogy a tényleges teljesítmény a megjelenéskor valószínűleg magasabb lesz. Másrészt, a Qualcomm jövőbeli Snapdragon 8 Gen 3 SoC-jével, amely állítólag e hónap végén jelenik meg, sokkal tisztességesebb lenne az összehasonlítás. Így talán a különbség még nőhet.

A benchmark eredmények mellett a második képernyőkép megerősíti a nyár elején pletykált 10 GPU magot, ami két maggal több, mint az Adreno 740-ben.

A többi speficikáció egyelőre rejtély, és valószínűleg a Galaxy S24 bejelentési dátumához közeledve további információkat fogunk kapni.

(via)

2023.10.05.

Ezeket már olvastad?

+