MojAndroid
(x) hirdetés

A Sony ma bemutatta legújabb kompakt zászlóshajóját, az Xperia 5 V-t. A telefon egy megújult kamerarendszert hoz, amely bár elveszíti a teleobjektív egységet, de sokkal nagyobb főérzékelőt kap.

Továbbra is ugyanaz a 6,1 hüvelykes FHD+ 120Hz-es 21:9-es FHD OLED köré épül. A Sony a legújabb Snapdragon 8 Gen 2-t tette az Xperia 5 V belsejébe, és 8 GB RAM és 128 GB tárhely áll rendelkezésre, amely a microSD kártyahelyen keresztül bővíthető. A 3,5 mm-es jack is maradt – ami manapság már igazi ritkaság.

A telefon hátoldalán láthatuk az első észrevehető különbséget az elődhöz képest. A Sony elhagyta a hármas kameraelrendezést, de a telefon sokkal jobb képességű érzékelővel rendelkezik, mint korábban. Az Xperia 5 V ugyanazzal az 1/1,35 hüvelykes 52MP-es főérzékelővel rendelkezik, mint az Xperia 1 V. Alapértelmezés szerint 24 mm-es 12MP-es pillanatképeket ad ki. Az érzékelő méretének növekedésének és a fényes optikának köszönhetően, ha a 2x-es zoom opciót választanád (gyakorlatilag 48mm), akkor is jobb fényerősséget kapnál, mint amit az Xperia 5 IV teleobjektíves kamerája nyújtott.

A második kamera egy 12 megapixeles 1/2,5 hüvelykes ultraszéles, 16 mm-es gyújtótávolsággal – látszólag ugyanaz a kamera, amely az Xperia 1 V és a tavalyi Xperia 5 IV-ben is megtalálható. Képes a kétpixeles autofókuszra. Az előlapon egy 12 megapixeles 1/2,9 hüvelykes egység felel a szelfikért.

A 6,1 hüvelykes képernyőátlónak és a magas képátlónak köszönhetően az Xperia 5 V megőrizte kompakt méretét. A telefon 11 grammot hízott és egy kicsit vastagabb lett, mint korábban, de valamivel rövidebb, mint elődje. Egy Xperia 1 V-ről érkezve az Xperia 5 V kellemesen kicsinek tűnik. A kompakt zászlóshajók egyre zsugorodó piacán landol, és a Samsung Galaxy S23-mal és az Apple közelgő iPhone 15 és 15 Pro modelljével fog összecsapni.

Az akkumulátor ugyanaz az 5000 mAh kapacitású egység, mint korábban, de a frissített Snapdragon 8 Gen 2 SoC-nek köszönhetően az Xperia 5 V várhatóan tovább bírja egy töltéssel. A Sony állítása szerint a 30 W-os töltővel (külön megvásárolható) 30 perc alatt 50%-os töltöttséget érhetünk el.

A Sony Xperia 5 V szeptember végétől lesz kapható 999 eurós áron.

(via)

2023.09.01.

Ezeket már olvastad?

+