MojAndroid
(x) hirdetés

A Polestar és a Meizu új közös vállalatot jelentett be, amelynek célja a Polestar piaci pozíciójának erősítése Kínában. A vegyesvállalatnak még nincs neve, de a Polestar 49%-os részesedéssel rendelkezik majd, míg a Meizu a másik 51%-ot birtokolja, és az új cég kezdőtőkéjén túl a jövőbeni finanszírozásért is felelős lesz.

A partnerség a Meizu autókhoz készült Flyme Auto szoftvere köré épül, mivel a Polestarnak a helyi fogyasztók számára testreszabott szoftvert kell kínálnia. A két vállalat szorosan együtt fog dolgozni a szoftver finomításán és a mobileszközökkel való mély integráción. Alkalmazásokról, szórakoztatásról, streaming szolgáltatásokról és infotainmentről van szó.

A Polestar mintegy 130 munkatársát küldi majd az új kínai vegyesvállalathoz, hogy a Meizuval együtt dolgozzanak a Flyme Auto, valamint a kiterjesztett valóság, a mobileszközök és az ökoszisztémához kapcsolódó egyéb termékek fejlesztésén.

A Polestar gyorsan leszögezte, hogy továbbra is a Google-lal kötött partnerségére támaszkodik, és továbbra is az Android Auto-t fogja használni a Kínán kívül értékesített járműveihez.

(via)

2023.06.20.

Ezeket már olvastad?

+