MojAndroid
(x) hirdetés

Elon Musk nemrég újabb megjegyzéseket tett a Tesla FSD, azaz a Full Self-Driving (teljes önvezetés) törekvéseivel kapcsolatban. A Tesla első számú vezetője úgy véli, hogy csak néhány „okos lakossági befektető” értheti meg, hogy mekkora értéket fog a Tesla teremteni a jövőben.

Musk a Tesla 2022. negyedik negyedéves pénzügyi eredményeinek közzétételét követő konferenciahívás során tett néhány megjegyzést a Tesla önvezető rendszerének erőfeszítéseiről. A vezérigazgató azt állította, hogy a legtöbb emberből hiányzik az az érték, melyet a Tesla a teljes önvezetéssel létrehoz:

Valami, amit szerintem az okos lakossági befektetők közül néhányan megértenek, de szerintem sokan nem – az az, hogy minden alkalommal mikor eladunk egy autót, az már a kezdetektől képes az önvezetésre. A teljes önvezetés pedig nyilvánvalóan folyamatosan javul. Tehát mindez valójában egy óriási növekedési potenciál, mivel ezeknek az autóknak, néhány kivételtől eltekintve csak nagyon kis százaléka nem rendelkezik HW 3-mal. Ez azt jelenti, hogy több millió autóban lehet eladni a teljesen önvezetést. Ennek az értéke pedig az autonóm képesség növekedésével nő, mindez pedig a flotta értéknövekedését jelenti. Igen, ez lehet a történelem legnagyobb eszközérték-növekedése.

Elon korábban már többször kijelentette, hogy amikor a Tesla végre célegyenesbe ér és beváltja az önvezető ígéretét több tízezer dolláros értéket fog felszabadítani minden Teslában azáltal, hogy robotaxivál alakítja ezeket a járműveket. Azonban a vezérigazgató rég nem említette ezt a szolgáltatását, mivel jól láthatóan a Tesla több, korábbi ígéretét elnapolt.

A Tesla CEO-ja most főként a Tesla FSD béta fejlesztésére összpontosít. Távol maradva attól, hogy ütemtervet vázoljon fel az ígért képességek teljesítéséhez.

További e-autós cikkekért kattints az e-cars.hu-ra!

Ez a cikkajánló az e-cars.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

2023.02.24.

Ezeket már olvastad?

+