MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android Auto sokat fejlődött az elmúlt években, de a Google célja nem változott – olyan Android-élményt akar biztosítani, amely segít a napi ingázásban. A 2015-ös bevezetése óta a felhasználói felület sokat változott, a legújabb „Coolwalk” újratervezése pedig az elmúlt hónapokban jelent meg a felhasználók számára. Még nem is jutott el mindenkihez, de a Google már egy új, világosabb témán dolgozik.

Ez az új világos felület fehérre teszi a bal oldali navigációs sávot sötét állapotikonokkal, amely jelenleg elég furcsának tűnik – az alkalmazások mögötti háttér továbbra is fekete, és néhány nézetből hiányoznak a jellegzetes, lekerekített sarkok. Mivel az újratervezés jelenlegi állapotában a beállítások alkalmazás is sötét maradt, nem tűnik igazán egységesnek az Android Auto felület többi részével. Ezek a dolgok valószínűleg ki fognak csiszolódni, ahogy a Google folyamatosan dolgozik ezen az új témán.

A világos téma beemelése kissé visszalépésnek tűnhet, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy manapság minden a sötét téma körül forog. Az Android Auto-nak azonban egyáltalán nem volt világos témája, mivel 2019-ben eltávolították az Android Auto újratervezése során. A világos téma pedig valóban jól jöhet – ha nappal vezetünk, akkor a világos elemek jobban láthatóak, ezért is dolgozhat rajta  a Google. A megjelenést követően az Android Auto valószínűleg bevezethet majd egy lehetőséget a világos és a sötét téma közötti automatikus váltásra a napszaktól függően.

A világos téma egyelőre nem tesztelhető, és a Google nem is közölt semmi érdemi információt az elérhetőségével kapcsolatban.

(via)

2023.02.13.

Ezeket már olvastad?

+