MojAndroid
(x) hirdetés

A Google már jóideje szeretne bejutni az autóiparba. Rendelkezik Android Auto operációs rendszerrel, amely olyan nagy gyártók autóin fut, mint például a Volvo, a GM vagy a Honda. Most azonban a Renault-val közösen szeretne létrehozni egy „szoftver által definiált” autót, amelyet a két cég „a holnap járművének” nevez.

A Pixel okostelefonok bizonyítják, hogy a Google ereje a szoftverekben és az AI-ban rejlik. Úgy tűnik, hogy a Mountain View-i vállalat ugyanezeket az elveket szeretné alkalmazni erre az új járműre is, amelyet a Renault-val közösen fejleszt. A cégek szerint ez az új intelligens jármű az autóipar és a digitális világ legjavát fogja egyesíteni. A meglévő Android Automotive operációs rendszerre és a Google Cloud technológiára épít majd, hogy új szolgáltatásokat és folyamatos frissítéseket tegyen lehetővé.

A két partner a szoftver által definiált járműhöz (SDV) dedikált fedélzeti és offboard szoftverkomponensek készletét fejleszti ki. A Google segít létrehozni az autó digitális ikertestét, amely fejlett mesterséges intelligencia-képességekkel rendelkezik a funkciók egyszerűbb és folyamatos integrálása érdekében a tényleges járművel.

Az autó olyan személyre szabott élményeket is tartalmaz majd, mint a vezetési viselkedés nyomon követése, a gyakran használt úti célok, például az elektromos töltőállomások és még sok más.

(via)

2022.11.08.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+