MojAndroid
(x) hirdetés

Android-mentes jövőn gondolkodhat a Google és erre már jelek is vannak.

Korábban már hallhattunk róla, hogy a Google új operációsrendszeren dolgozik, amely jelenleg Fuchsia kódnév alatt fut. Most a Phone Arena vette észre, hogy a Google elkezdte kivezetni az android szót és az alkalmazásokra már több helyen “Google app”-ként hivatkozik.

Eddig léteztek a Google által készített eszközök (Made by Google), amilyenek például a Pixel telefonok valamint az „eszközök Google-lel” (Devices with Google), azaz a különböző gyártók által készített androidos eszközök. Ez is mutatja a Google és az Android név összetartozását, azonban mintha most valamilyen rés keletkezett volna a pajzson.

Az Amazon Store-on tűnt fel egy oldal, ahol az egyéb gyártók készülékeinél már nem tűnik fel (vagy csak alig-alig) az android szó, ugyanis a telefonokon lévő alkalmazásokra Google-appokként hivatkoznak. Az idézett oldalon egyébként olyan neves gyártók (Samsung, OnePlus, Motorola) készülékeit reklámozza a Google – amelyek valamennyien „androidos” készülékgyártóként kerültek a köztudatba.

Lehet, hogy ez az Amazon oldal már az Android kivezétésének a végét jelenti, vagy egy nagyon merész találgatás és csak valamilyen marketing fogásról beszélhetünk? Meglátjuk.

(via)

2022.07.25.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+