MojAndroid

Amikor megjelent a Gránit Pay, már azt gondoltam, hogy a Google Pay (leánykori nevén Android Pay) is hamarosan érkezik. Azóta eltelt közel két év. És még mindig nincsen hivatalosan Google Pay itthon. Olyannyira nincs, hogy az app beszerzéze sem működik, ha csak a magyar Play Store-ba vagyunk regisztrálva.

Google Pay
Google Pay
Developer: Google LLC
Price: Free

Ha sikerült azonban beszerezni mégis az alkalmazást, onnantól már csak egy dologra lesz szükségünk. Ez pedig egy Revolut bankkártya. Merthogy a Revolut támogatja a Google Pay-t. Ez pedig jó, mert így a Revolut egyetlen jelentős hiányossága szűnik meg, mégpedig, hogy nem lehet vele mobilfizetni.

És a Revolutnál úgy tűnik nem vacakoltak mobilfizetési app fejlesztéssel, hanem azt mondták, használjátok a megoldást, ami úgyis működik. Jobbat mi sem tudunk fejleszteni.

Így a Google Pay alkalmazásba be kell vinni a bankkártyát és már mehet is az érintéses fizetés. Google Pixel és Samsung S8 telefonokon próbáltam és azt kell, hogy mondjam piszok gyors. Amíg a Gránit Pay is és a Simple is szüttyög és pár másodperc, míg a fizetés megtörténik, a Google Pay pillanatok alatt megoldja a fizetést.

Frissítés: Ha valakinek nem megy a Revolut kártyával, próbálja meg a Monese kártyájával! A Monese árai nem annyira jók, mint a Revoluté, de a Google Pay sőt az Apple Pay is működik vele.

2018.07.19.

+