MojAndroid
(x) hirdetés

Úgy látszik ma #cuccaimcunami nap lesz, Rumcájsz és _zso2 után én is leírom kedvenc kütyüim/appjaim listáját, folytatva a Kobak által teremtett ősi hagyományt.

Alapból természetesen minden kütyüt szívesen kipróbálnék, de amíg nem kerestem meg az első millióimat Tsűn, addig kénytelen vagyok gondos ár/érték arány elemzéssel kiválasztani azokat az eszközöket, amiket számomra a legmegfelelőbbnek találok.

Desktop

Az asztali számítógép központi szerepet tölt be a családban, ugyanis ezekről nézzük a filmeket / meséket családdal, valamint ezeken játszunk. Windows 10 fut rajta, nekem és a gyerekeknek is saját fiókkal. Hardver szinten már jópár éve nem követem a fejleményeket desktopon, annyit tudok fejből, hogy 8 giga RAM van benne és SSD és a játékok nekem megfelelően futnak rajta.

Olyan dolgokat, mint processzor, alaplap, táp, stb. sosem voltam képes megjegyezni, most is elő kellett keresnem az eredeti megrendelőlapot a levelezésemből, hogy le tudjam írni, milyen gépem is van voltaképpen.

desktop

Kiemelném a két utolsó tételt, már a vásárlásnál is szempont volt, hogy ne kelljen foglalkoznom vele, rakják össze, hozzák ki, nekem csak bekapcsolni kelljen.

Azóta is jól megy és elégedett vagyok vele, szerintem 2018 környékén lesz csere, akkor sem alkatrészenként, hanem tokkal-vonóval. Ja, és hogy köze legyen az androidhoz, ha kell, akkor erről a gépről rootolok :-)

Laptop

Na ez már izgalmasabb terület. Családi laptopnak egy Dell Inspiron 5537-est vettünk, amit én azóta már nagyon megbántam, valamiért sosem sikerült megszeretnem (tök lassú) és örök tanulság, hogy figyeljek a felbontásra, mert az 1366 x 768 durván nyolcvanas évek. Ezért bár itt is van felhasználói fiókom, ezt a gépet főképp párom használja. Erősen gondolkozom egy SSD upgrade-en, hátha az dobna a sebességén, de a gyenge felbontás miatt nem igazán szeretnék ebbe többet befektetni.

Amit én használok otthon laptopnak (ez a bejegyzés is azon készül), az a munkahelyemről leselejtezetten vásárolt Lenovo T410-es. A billentyűzetét imádom, a pöcökegeret szintén. Kicsit bumszli szegény, és a 4 giga RAM sem képes mindig kielégíteni Chrome igényeit, de ennek ellenére sokkal jobban szeretem, mint a Dell-t.

lenovo-thinkpad-t430-n1t56hv-fekete-laptop1

Lenovo T430

Munkához céges laptopnak Lenovo T430-ast használok, ebben már 8 giga RAM van és úgy vigyázok rá, mint a hímestojásra, mert feltett szándékom az életciklusa végén lecsapni rá. Ha megszerzem, ebbe tuti rakok SSD-t, új aksit és akkor 2018-ig vele is jók leszünk.

Van még otthon elfekvőben egy IBM ThinkPad X41 is, ami tényleg muzeális darab és csak emlékbe őrzöm, hogy lássam, hogy képzelték régen a tabletet: kiforgatható képernyő és stílus.

lenovo_tp_x41t-1

IBM ThinkPad X41 – a tabletek őse

 Természetesen szinte soha nem használtam tablet módban, mert ahhoz baromi nehéz volt és kényelmetlen, szóval nem csoda, hogy ez a technológia nem terjedt el.

Tablet

Tablet fronton egy ősi iPad2-t nyúzunk még mindig és minden elismerésem az Apple-nek, mert ez az eszköz ma is tökéletesen megfelelően működik, igaz iOS 7-nél újabb oprendszert nem tettem rá. A gyerekek napi szinten nyúzzák, teljesen jól bírja a strapát. Talán azért is stagnálhat a tablet piac, mert sok ember lehet így, minek vegyen újat, ha a régi is teljesen jól működik. Én persze már nem használnám, főleg a felbontása miatt, de a gyerekeknek jó.

20151108_130819

Elég viharvert állapotban van ez az iPad, akarsz újat? Dehogy, vele már jól összerázódtunk.

Ha eljön az elkerülhetetlen és leejtődés általi halált hal, akkor is valószínű, hogy egy pontosan ugyanilyent fogok venni használtan. Részben, hogy a gyerekek továbbra is tudjanak rajta játszani, részben pedig azért, hogy valamennyire azért maradjon alma termék a családban, még akkor is, ha nem a legmodernebb.

Jómagam egy 2013-as Nexus 7-et használok, vagy inkább használtam, mert ha nem laptopon/desktopon vagyok, akkor elég a mobil. Ez meg a másik oka lehet a tabletek döglődésének, a nagyképernyős mobilok elterjedésével feleslegessé válik egy kisképernyős tablet üzemeltetése is. Hasonlóan az iPad-hez, azért is tartom meg, hogy legyen egy Google referenciakészülékem, hogy láthassam, milyen lenne az Android, ahogy azt a Google elképzeli, és hogy ne kelljen hónapokat várnom, amíg megkapom a legfrissebb operációs rendszert. Hiszen a Marshmallow is milyen hamar lejött OTA. Oh wait, nem is, még mindig várok rá….

Okosóra

Közeledünk az izgalmasabb területek felé. Fekete Pebble Classic okosórát használok, dacára a kvarcóra külsőnek teljes megelégedettséggel.

20151108_131822

Pebble Classic, a férfiasan elegáns okosóra

Idén gondolkoztam egy Pebble Time váltáson, de végül letettem róla, mert sem a külseje, sem a tudás, sem az ára nem győzött meg. Az almás óra kizárva, az Android Wear-es órák közül egyik sem tetszik igazán, két versenyző van, amire kíváncsi vagyok, az a tizenes Samsung Gear S2 vagy a BLOCKS moduláris órája, meglátjuk, mit hoz a jövő.

gearloop-compressor

Galaxy Gear S2, a forgatható keret, mint vezérlő eszköz nagyon tetszik

Visszatérve az aktuális kütyüre, nekem a Pebble azért jön be baromira, mert az aksija 5-6 napot kibír, nem érzem hiányát a színes-szagos-érintőképernyős kijelzőnek, az értesítéseket jól megjeleníti így is, kb. annyi interakciós lehetőséget kínál, amennyit egy órán még kényelmesen meg tudok oldani (pl. előre megírt sablon válaszokat küldeni üzenetkre), bőséges app és órakép választék van hozzá.

Az értesítéseken kívül alváskövetésre és ébresztésre használom, valamint meditáció közben stoppernek, sportolás közben pedig a zenelejátszást tudom vezérelni (hangerő, számválasztás).

Mobil

Hát igen. Asszem ez a lényeg. Jelenleg egy LG G2-t nyűvök (KitKat-re downgradelve, mert nekem Lollipoppal csak a baj volt), de a napi sofőröm a OnePlus 2 lesz, ha visszaérkezik a cserepéldány a szervízből, mert sajnos belefutottam egy hibába.

oneplus2-main

OnePlus 2 sajtófotó

A One Plus customer supporttal folytatott küzdelmemről majd írok egy posztot, egyelőre Plus-on naplózom a kalandjaimat #OnePlusCustomerSupport hashtag alatt.

20151104_063216

Saját OnePlus 2 telefonom a szervizbe küldés előtt.

Magáról az OnePlus 2 telefonról korábban írtam már bővebben, dacára annak, hogy én épp kifogtam egy hibás példányt, nagyon jó és szerethető telefonnak tűnik, ár/érték arányban különösen.

A családban van még egy Xiaomi Mi4, amit párom használ teljes megelégedettséggel, egy időben magam is gondolkoztam a Xiaomi Note Pro-n, de aztán letettem róla.

És persze két őskövület maradt meg a múltból, a szintén párom által ébresztőórának használt iPhone 4, amit kézbevéve a mai telefonok mellett már nem tudok nem gyerekjátékként tekinteni a kis mérete miatt és a Cyanogen Moddal teljes értékű Lollipop-ot futtató Samsung Galaxy S2 telefon, amit a gyerek kapott meg, élete első okostelefonjának (csak itthoni használatra).

Csak érdekességképp, annó nekem is egy iPhone 4 volt a fő telefonom és épp a kérdéses SGS2-re cseréltem el, ez volt a visszatérésem az Android világába, amit azóta sem bántam meg.

És persze nem szeretnék megfeledkezni a Samsung Izébigyó butatelefonról sem. Ez a tartalék telefon, ha minden kötél szakadna, vagy ha olyan helyre megyek, ahová valamiért nem érdemes okostelefont vinni. Kígyó nincs rajta.

20150909_104756

Tartalék Telefon

Appok

Ezeket használom napi szinten, csak azokat linkelem, ahol az app nevéből nem lehet egyértelműen azonosítani, hogy melyikre gondolok:

  • Levelezés: Inbox
  • Chat: Hangouts, Viber, Telegram, Skype
  • Közösségi hálók: Google+, Facebook, Tsu, Twitter, Reddit
  • Fotók (autobackup beállítva): Google Photos, Flickr, OneDrive
  • Játékok: Clash of Clans, GODroid
  • Jegyzetelés: Keep
  • Munka: Asana, Google Translate, Clear Focus (pomodoro app), Business Calendar 2, Coffitivity (háttérzaj)
  • Alvás követés és ébresztés: Sleep as Android
  • Sport: Plank Challenge, 5 Minutes Plank, MX Player (p4p chest / abs workouts videókat lejátszva), Push Up és Pull Up (fekvőtámasz és húzódzkodás appok), Caynax HIIT (intervallum edzéshez elliptikus tréneren), Endomondo (futás és edzések logolása) és Libra (testsúly követése).
  • Szokás napló: Rewire
  • Zenehallgatás: Google Play Music
  • Hírek: Google Now, Play Newsstand, gReader
  • Tárcsázó: Contacts+
  • Filekezelés: ES File Explorer
  • Aksikezelés: Battery Mix
  • Filmnézés: YouTube, MX Player

Drón

A legújabb kedvenc kütyüm a pár hete Kínából ötezer forintért vett Cheerson CX10A mikrodrón. Ajándéknak szántam a gyerekeknek, de pár perc kipróbálás után teljesen rákattantam. Igaz most épp parkolópályán pihen, mert összetörtem a rotort, de már úton van a tartalék (készlet).

Ilyesmi:

Ki legyen a következő?

Mivel főleg Google+ vonalon mozgok, ezért én baromira kíváncsi lennék örök Android – Apple ellenlábasom és vitapartnerem +Ottó Oláh kütyülistájára, még akkor is, ha főleg Apple vonalon mozog. Szerintem kitekintésnek sem ártana, dacára, hogy Android a portál és Ottó az Apple cuccok mellett a legújabb Androidos kütyüket is ismeri és használja.

(x) hirdetés
2015.11.08.

+