MojAndroid
(x) hirdetés

Eltelt egy hét, és még mindig ez az Alfa verziós ROM van a telefonomon. Hogy miért? Nos, úgy néz ki, megemberelte magát. A battery-draining eltűnt (24-26 órás uptime-ja van neki, de nincs viszonyítási alapom, mert a héten sokszor kellett ez-az az SD kártyáról, és olyankor suttyomban tölt is… ezzel együtt bőven jobb, mint amit első nap produkált).
A BT még egy kicsit problémás, mert nehezen kapcsol be, olyan mellékérzésem van, mintha benne lenne az a lehetőség, hogy nem fog neki sikerülni.

Ami meglepett, az a valóban teljes magyarítás (ezen nem győzök csodálkozni, és hálálkodni a CM fejlesztőknek, a CM6-CM7 elég kesernyés volt ezen a téren, nagyon sok volt az angol szöveg ott, ahol nem kellett volna lennie (pl. cancel, phone, ilyesmi)). A cikk alá feldobtam pár képet erről. Egyébként most már nem kell MoreLocale2, meg hasonló progi a magyar nyelv választásához, egy gombnyomás, akarom mondani egy tappantás az egész. Ami még hiányzik, az a magyar szótár (T9). Sajnos ezen a címen még csak a címjegyzékben levő neveket adja fel, mint segítség.

A WiFi kezelése jó lett, kényelmes és használható, bár még mindig hiányolok egy “Lekapcsolódás” gombot. Csak elfelejtetni tudom vele az illető hálózatot, azt, hogy én most pl. valamiért mobilnettel akarok menni, azt nem tudom neki megmondani.

Úton levőknek lehet fontos, hogy flottul megy a GPS, bár csak egyszer lövettem be a helyzetemet, az hibamentes volt. Mondjuk, nekem sokszor elég az, amit a mobilcellák alapján belő a készülék, városban elég pontos (vidéken meg úgyse nézik :-).

Egyelőre marad, sajnos a MIUI-nak a telefonálással kapcsolatos problémái miatt erősen gondokodok, hogy visszarakjam-e, bár néha visszavágyok rá, és furcsa is, hogy most minden alkalmazást a drawerban kell keresni. Többször átsodortam már a képernyőt különböző appokért :-)

2012.02.04.

+