MojAndroid
(x) hirdetés

A közelmúltban több médiumban is többen fejtegették, hogy az Android lendülete meg fog törni, vége lesz a “hisztériának”, jön a Windows Phone 7 a Nokiával és a Mangoval és világvége lesz. Nos, szeretnék én olyan platform felett atyáskodni, amelyik úgy haldoklik, mint az Android. Tovább után folytatjuk.

Nemrég írtunk róla, hogy az aktivált készülékek száma elérte a 200 milliót illetve az elmúlt napokban ünnepeltünk egy sikeres akcióval, hogy az Android Market elérte a 10 milliárd letöltést.
Ma jelentette be Andy Rubin a Google+-on, hogy jelenleg napi 700.000 eszközt aktiválnak a felhasználók. Ez nyilván köszönhető a karácsonyi rohamnak is, de ne feledjük, a 200 millió kapcsán még “csak” napi 550.000 aktiválást regisztráltak.

andyrubin_700.png

Korábban, a 200 milliós szám elérésekor is többen jelezték, hogy szerintük a Google egy készüléket többször számol, mert a Market listában többször látják. Nos, Andy Rubin megcáfolta ezeket az információkat is:

andyrubin_1.png

…és a kíváncsiak számára elmondom, hogy egy készüléket csak egyszer számolunk (azaz, nem számoljuk az újraértékesített eszközöket), és az aktiválás azt jelenti, hogy bemész a boltba, veszel egy készüléket, majd feljelentkezel vele egy mobilhálózatra.

A szerk.: tehát, ahogy korábban is mondtam, nem a Google account regisztráció számít, hanem a készülék első feljelentkezése az egyedi (IMEI) azonosítójával.

A kétkedőknek ezúton csak annyit szeretnék üzenni, hogy szóljanak ha tudnak még egy ilyen szépen haldokló vagy leáldozóban lévő üzletet/platformot, amit esetleg gombokért meg tudok vásárolni. :)

2011.12.21.

+