MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnap megjelent (igaz, csak nemhivatalosan) a WordPress for Android 2.0 bétája. A fejlesztő feedbacket vár, “próbáljuk meg eltörni” – kéri.

Az app legnagyobb újításai:

  • Vadiúj dashboard nézet, a posztolás sosem volt ilyen egyszerű — beleértve a “Quick Photo” és “Quick Video” funkciókat, amivel 1 tappantással tölthetünk fel képet, videót a blogunkba
  • Formázás az Android on-screen billentyűzet fölött: ahogy egy wysiwyg editortól elvárnád, a félkövér, dőlt, stb. stílusok, és a link beillesztés a billentyűzet fölé került — ahol egyébként is keresnéd
  • “Action Bar”: nem kocsmanév, hanem a minden nézett fölött található csík, amiből gyorsan tudunk blogot váltani. Egyblogos felhasználók is örülhetnek, mert ugyanekkor megszűnt az indításkori blogválasztó képernyő, eggyel kevesebb tappantással jutsz a poszt képernyőhöz
  • Poszt formátumok: ha a blogod egyébként támogatja, az Android app lerántja és tudja használni a poszt formátumokat (ez theme-szintű dolog, ha nem tudod, hogy a blogod támogatja, a Megjelenés menüpont alatt keresgélj)
  • Statisztikák, ha wordpress.com user vagy
  • Tabletre optimalizált verzió

Mivel mi nem WordPress blog vagyunk, stílszerűen a kezem alatt levő egyik WordPress blogba írtam egy gyorstesztet az új bétából, és azt kell mondjam, hogy ha nem használsz csilivili formázásokat és hasonlókat, az új app segítségével teljesértékű blogposztokat lehet írni. (Néhány screenshotot csatoltam ide a cikk végére is.)

Természetesen (bétáról lévén szó) a WordPress for Android 2.0beta itt-ott még tartalmazhat hibákat, a fejlesztő pontosan ezért tette ki a netre. (Én is találtam, jeleztem is neki.) Ezzel együtt én nem fogok visszaállni már az 1.x branch-re, az én igényeimet már most teljesértékűen kielégíti az új verzió.

A WordPress for Android 2.0beta egyelőre nincs fent a Marketen, ha kíváncsi vagy rá, az alábbi QR code-ot bescannelve, vagy rátappantva töltheted le. Telepítéséhez természetesen szükség van a non-market alkalmazások telepítésének engedélyezésére a készülékeden.

2011-11-14wp4a20b.png

2011.11.14.

+