MojAndroid
(x) hirdetés

Ismerkedjetek meg Tóth Zsuzsannával. Zsut elérhetitek Facebookon illetve olvashatjátok Twitteren is.

Webdesignerként dolgoztam évekig, most ugyanezt oktatom online tanfolyam keretében – ha nem tervezek, és oktatok, akkor elemzek – főleg webáruházakat- pl. miért hagyják ott a kosarat a látogatók? hogyan lehetne hatékonyabbá, használhatóbbá tenni egy webes felületet – ennek egyre növekvő elágazása a mobil UI tervezés, ezt kóstolgatom mostanában. A fennmaradó időben, ami egy éppen járni tanuló 1 éves kislány mellett nem sok.

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Zsu:
Egy Samsung Galaxy Mini-t használok tavasz óta – az akkor már nyugdíjas Nokia N95-öt cseréltem le, amit szintén jól kihasználtam okostelefonként, de már eljárt felette az idő.
Mivel minimális szinten használom a telefont telefonálásra, ugyanis utálok telefonálni – ehhez maximálisan elegendő ez a kis készülék is. De most nagyon szemezek egy Galaxy Tab-al, hogy Galaxy S2, azaz telefon, vagy 10.1 tab legyen, még kérdéses – tesztkészüléknek szánom, igazából mindkettő kellene :D

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Zsu:
Amíg nem volt meg a telefonom, addig csak a napi geek blogokból tudtam, hogy lesz Google telefon, meg operációs rendszer, de mivel nem voltam már annyira kütyümániás, mint régebben – nem követtem különösebben mi ez.
Aztán feltűnt az ismerősöknél a kis zöld figura, és az egyre több alkalmazás, amiről beszéltek, így feliratkoztam pár Androidos blogra – de a valós élményt a kis Galaxy hozta. Akkor rájöttem, hogy eljött az amire évek óta vártam, magammal vihetem a kedvenc alkalmazásaim bárhová, és ott folytatom a munkát, ahol abbahagytam – felhőben élek, azaz mind a munkában, mind az oktatásban a Cloud computing / Cloud Learning – azaz online adattárolást, elérést részesítem előnyben – ebben felülmúlhatatlan segítség, hogy szinte az összes alkalmazás elérhető Androiddal.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Zsu:
A készüléket nem én vettem, hanem a férjem – de az érintőképernyővel nem tudott megbarátkozni, így nekem adta, mert tudta, hogy én használni fogom. Három nap múlva már erősen bánta a dolgot, mert egyfolytában a különböző beállításokat piszkáltam, és alkalmazásokat telepítgettem, és hetekig szinte le sem raktam.
Az Angry Birds-re pedig úgy rákattantam eleinte, hogy a végén kivette a telefont a kezemből, és reggelig nem adta vissza, hogy végre tudjon velem pár szót váltani :)
Most ezt a Kindle-vel játsszuk – én mulatságosnak tartom, ő kevésbé.

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Zsu:
A leghasznosabb számomra a Dropbox. Webdesignt tanítok, online oktatás keretében, és így akkor is át tudom tekinteni a hallgatók házifeladatait, ha nem vagyok gép előtt.
A másik a WordPress, elég sok site-ot kezelek, tudok postolni, vagy kommenteket kezelni, reagálni, ha szükséges.
A Twitter és Facebook alkalmazásokat is naponta használom – Facebook-ra időzített postokat a Hootsuite-al oldom meg, ami Android appként is elérhető.

Amit még éppen most megtalálni a telefonomon –

● eMarketingVids – online marketing videótár
● Guess the Logo – vizuális gyakorlat arculattervezéshez
● Golden Monkeys – Mailchimp app a hírlevelek miatt
● Made in Hungary
● Camera360
● Send2Vimeo
● Tumblr

És persze Angry Birds rajongó vagyok, a 6 éves nagylányommal együtt várom az újabb és újabb pályákat – most épp az új Seasons pályát nyúzzuk.
Kifejezett igényem nincs, azonban a hazai fejlesztésű alkalmazások felületeit látva tervezőként gyakran fogom a fejem, mert a felhasználói élményt rontja a bonyolult, vagy esetlen, és sokszor igénytelen felület.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Zsu:
Online vállalkozóként nincs konkrét munkaidőm, de folyton online kell lennem – a magán és munka dolgok nem válnak külön – ezért minden élethelyzetben használom a telefon nyújtotta előnyöket. A Gmail, amit a legtöbbet használok, de rögtön a zsebembe nyúlok a Google Map-ért, ha egy utcát kell megtalálni, és vásároltam már autópálya matricát is útban a Balaton felé az eMatrica-val.
Gyakran mondok fel jegyzeteket hangrögzítéssel, illetve írok fel a Jegyzetek közé ötleteket.

Nemrég otthagytuk a várost, és gyakorlatilag az erdőbe költöztünk – de még oda is magammal viszem – a környéket a Google Maps is segít felfedezni.
Ezzel a Tuhus dologgal nem jutottam dűlőre – mondjuk hamar feladtam – ez mégis jó lenne a Marketben – egy jó kéktúrás app :)

readya: Mit vársz egy Android blogtól?
Zsu:
Alapvetően szeretem a napi híreket, az új alkalmazások bemutatóit, amely segítenek dönteni a bőség zavarában, és örülök, ha itthoni fejlesztésről olvashatok.
Ami leginkább érdekel most az a hazai használat számokban, szokások, és igények alakulása – ezért tanulságos nekem egy ilyen interjúsorozat is – de szívesen olvasnék hazai felméréseket, kutatásokat – bár ez lehet, hogy keveseket érdekel :)

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.09.19.

Ezeket már olvastad?

+