MojAndroid
(x) hirdetés

Ma Badics Eszter ismerkedhettek meg, aki a Telenor Magyarországnál foglalkozik a közösségi médiával. Igazából azok már ismerhetik, akik ott voltak valamely Android Workshopon és azt hiszem, a magyar Android blogger közösségnek és újságíróknak sem kell bemutatni, hiszen ha teszt készülékről van pl. szó, akkor Eszter a mi emberünk. :)
Igaz, az első riportban már szerepelt Telenor dolgozó, Nyilas Orsi személyében, de mindenképpen szerettem volna ha Eszter is szerepel a sorozatban, hiszen kijelenthetem, hogy sokat köszönhetünk neki.

Ennek a videónak nem akartam külön posztot szentelni, de itt szerintem helye van. Egyrészt Esztert is láthatjátok, hallhatjátok rajta, másrészt a TAW-ban komoly része van, harmadrészt Lipilee is szerepel benne, szóval tessenek megtekinteni (én ügyes voltam, még csak vágóképen sem vagyok rajta :) ).

[video:http://www.youtube.com/watch?v=lgCM7phBRBs]

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Eszter:
HTC Desire-t használok, ez volt az első androidos „főállású” telefonom. A napokban fogom lecserélni egy Samsung Galaxy SII-re, amit már nagyon vártam, viszont picit félek, hogy búcsút kell mondjak a Sense-nek és már nem megy majd az ablaktörlő a kijelzőn ha esik az eső :)

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Eszter:
2010 nyarán kezdtem el ezzel foglalkozni és a munkahelyi ártalom viszonylag gyorsan átalakult rajongássá. Nagyon örültem, amikor tavaly év végén a Telenorral átfogó androidos kampányt indítottunk és annak méginkább, hogy a #TAW workshopokon egyre többen vagyunk és nagyon sok érdekes és kedves embert ismertem meg az Androidnak köszönhetően. Igen ide tartoznak az Androidportálos fiúk is :)

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Eszter:
Több is…először is sokszor megmentett már attól, hogy eltévedjek a városban vagy a városon kívül vagy segített abban, hogy egy-egy éttermet vagy helyet megtaláljak. A legutóbbi viszont az, hogy a 91 éves nagymamámmal szoktunk a telefonomon közösségi portálokon lévő fotókat nézegetni az unokahugomról, aki Norvégiában lakik és néha még skypolásra is sor kerül a teraszon. Emellett gyakran megkapom a barátaimtól esténként, hogy ha nem hagyom abba azonnal, akkor „Eszti, elveszem a játékodat!” (néha csak úgy hozzáragadnak az ujjaim)

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Eszter:
Két kedvencem van, az egyik természetesen az Angry Birds és annak a különböző verziói. Viszont én sosem a 3 csillagra hajtok, hanem arra hogy továbbjussak a következő pályára. :) Ez azért sikerülni szokott :) A másik ennél hasznosabb, a WhatsApp ami egy sametime chat program, ezen keresztül állandó kapcsolatban vagyok a külföldi és a magyar barátaimmal, OS-től függetlenül nagyon gyorsan és egyszerűen tudunk kommunikálni.
Az, ami hiányzik a marketről és szerintem rajtam kívül még nagyon sokan örülnének neki az a BKV jegyvásárló Alkalmazás. Nincs bérletem, mert kocsival járok dolgozni, viszont esténként és hétvégén mindig gondot okoz, hogy nincs jegypénztár vagy elromlott az automata.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta
előnyöket?
Eszter:
:) Igen, hiszen a telefonom a munkaeszközöm és ez alatt nem csak a céges e-maileket értem. Erről nézem a Telenor Hungary FB oldalát és a twitter accountot is. Erre egyébként egy Galaxy Tabet is használok, ami rendezvényeken és rohanós napokon sokkal de sokkal kényelmesebb mint a laptop, már csak a súlya miatt is.
Ami még fontos, hogy a különböző hírolvasó appoknak köszönhetően mindig tudom, hogy mitörténik a nagyvilágban és itthon és így tényleg nem kell bekapcsolnom a TV-t még a híradó miatt sem, hiszen úgysem tudnak újat mondani 

readya: Mit kérdeznél egy Android blog írójától?
Eszter:
Én elég sokat szoktam tőletek kérdezni, ezek inkább szakmai kérdések, pl. hogy egy-egy készüléken hogy kell az internet beállításokat úgy megtenni, hogy működjön aminek működnie kell és melyiken milyen OS fut ha nem tudom fejből… Viszont arra mindenképp kíváncsi lennék, hogy mennyi időt szántok arra, hogy ennyire képben legyetek az Androiddal és az egyes készülékekkel kapcsolatban. (Én ennek csak örülök, mert tudom, kihez forduljak.:-)
readya: Ezt így nehéz meghatározni szerintem. Sokat. De igazából mi ebben benne élünk kicsit. Szóval nem feltétlenül kell keresni egy hírt vagy információt, hiszen twitteren, fb-n, sajtóstól vagy a readerben úgy is látja az ember. Persze ha valami komolyabb dolog történik vagy készülék tesztelésről van szó, az más kérdés. Legyen inkább heti és szerintem 8 óra biztosan. :)

Remélem érdekesnek találtátok az interjút. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (android (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.07.04.

+