MojAndroid
(x) hirdetés

A következő 2 hétben elvileg minden Androidos telefonon meg fog jelenni az új Market (kivéve Android 1.5 cupcake, sajnos azokat a telefonokat amúgy is lassan el kell dobni…) frissítése. Sokaknak nem tetszik az új UI, de én a magam részéről meg vagyok vele elégedve. Egyrészt mai a design, másrészt számomra jobb lett az app. Sokkal több információt láthatunk egy-egy alkalmazásnál, elég ha annyit mondok, hogy eddig max 2 képernyőt görgetett le az ember egy 480×800-as kijelzőn, most pedig van ahol 6 képernyőnyi adat van?
Ha egy alkalmazást update-elünk, nem a szokásos install jön fel, hanem az alkalmazáson belül tehetjük meg. Az alkalmazáson belül mutatja azt is, hogy milyen hozzáféréseket kér az installhoz az alkalmazás. Erről is készítettem screenshotot.

A változások:
– fizetős Market-en 15 perc a refund idő. Azaz ha valamit vásárolsz, 15 percen belül visszamondhatod. (Ez korábban24 óra volt) Ennek leginkább nem örülnek a blogok/portálok, hiszen sok appot csak azért töltenek le, hogy írjanak róla, majd ha nem tetszik, akkor jöhet a refund (magyarul Marketen keresztül uninstall és visszakapod a pénzt). Na most 15 perc alatt tesztelni…
– A maximális alkalmazás méret mostantól 50MB (ez korábban 25MB volt).
– Két új kategória: Widgets és Live Wallpapers. Előbbiben minden app megtalálható, aminek van widgete, nem csak a widgetek.
– A következő időszakban újabb kategóriák fognak megjelenni, ehhez nem kell frissíteni a Market alkalmazást.
– Az eddig futó reklámként futó ajánlott alkalmazások mostantól egy görgethető felület felül, ahol lapozhatunk.
– minden alkalmazásnál beállíthatjuk, hogy kérünk értesítést a frissítésről vagy sem. (az alkalmazás oldalán beállítások gomb). Ez nem az automatikus frissítés, azt eddig is beállíthattuk.

Aki nem tudja kivárni a frissítést, leszedheti innen az apk-t (normál install, ha gond van vele, az alkalmazások kezelése menüpont alatt le tudod törölni és visszakapod az eredeti Marketet). További screenshotok az Androidpolice.com-on (Pl. hogy néz ki Tablet-en). Angolul értő és érdeklődő olvasóink pedig ezen a linken olvashatják az új Market egyik designerének írását. Végül pedig egy Videó az AndroidCentral.com-ról:

2010.12.14.

+