MojAndroid
(x) hirdetés

Sziasztok!

Nem szeretek sokat gépelni, de nem tudom hogy hogy lehet ezt röviden összefoglalni.
Még ha valaki ismeri is már a HTC Sense-t Hero-ról vagy Desire-ről, akkor is van miről írni.

Maga a hardver nagyon faja:

Kijelző: 4,3″ (10.9cm) 480×800 (0.38 Megapixel) 218 képpont/inch WVGA LCD kapacitív érintőképernyő
Kamera: 8 megapixeles fotó, 720 pixeles (HD) kamera, autofókuszos, dupla-ledes vakuval, arcfelismerés és geotagging funkcióval
Oprendszer: Android 2.2 “Froyo”
3-tengelyes gyorsulásmérő, digitális iránytű, közelség és környezeti fényérzékelő
CPU: Qualcomm MSM 8255 1 GHz Scorpion, Adreno 205 GPU
Memória: 1,5 GB flash, 768 MB mobil DDR2 RAM
Memória kártya max. 32 GB microSDHC
Hálózatok: 2G: 850/900/1800/1900 MHz (Quad-band), 3G: 900/2100 (Dual-band), HSDPA (14,4 Mb / s), HSUPA (5,76 Mb / s), WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1
Akkumulátor Li-ion 1230 mAh
Fizikai mérete 123mm x 68mm x 11.8mm
Tömeg 164 g

Felül van a ki/bekapcs gomb, oldalt pedig hang fel/le; a home, menü, vissza és keresés gombok érintősek, csakhogy nehogy már megtörje azt az óriási kijelzőt.
Mint a méretekből látszik is, NAGY eszközről van szó. Kicsi kezű embereknek semmi képpen nem ajánlom, de ha nagyon kicsi a kezed, akkor tabletnek is megfelel :D

Most nézzük a szoftvert. Android 2.2 és Sense 2.0 van rajta. A Froyo-nak és az izmos hardvernek köszönhetően nagyon jó eredményeket hoz az eszköz a tesztprogikon:
Linpack ~40mflops – 1,5 GHz-en ~53
Neocore ~58f/s
Quadrant ~2100 – persze egy kis extra kakaóval a 3000 sem lehetetlen
Mint az a Neocore eredményből is látszik, a 3D-s teljesítménye nagyon jó. Az Adreno 205 nagyon nagyot dob a DHD grafikai teljesítményén a Desire-höz képest. Már tökéletes is lenne jó grafikájú játékokra, csak még játékok nincsenek :P
A képi élményekhez hozzátenném, hogy van a masinában DLNA, amivel kábel nélkül tudod a mobil videóit, képei és zenéit a laposTVden vagy a számítógépen lejátszani.
Zenelejátszásban 2 extra van: Dolby Mobile és SRS bővítés. Amik leginkább arra jók, hogy ha egy gagyi fülesben, van hangszórón is jól szóljon a zene. És ezt nagyon jól végzik :)
Aztán pedig a Sense kezelőfelület. A Sense 2.0-ban az egyik legjobb hír a teljes magyar nyelv (legalább is nekünk). Ez a verzió már témázható, mint a képen is látszik. A HTC Hub segítségével pedig widgeteket, háttereket, témákat és hangokat lehet letölteni.
Van benne egy nagyon hasznos progi, ami segít átállni a korábbi telódról. Kiválasztod a márkát, a típust, és bluetooth-on összekapcsolod a két telót. A többit pedig a progi megoldja.
Könnyen ajánlhatsz alkalmazást egy barátnak egy másik progival. Csak kiválasztod a progit, hogy sms-ben vagy emailben akarod küldeni, és mehet is.
Aztán ott van a Locations. Otthon, wifi-n letöltheted a térképet, és nem kell mobilnetet erre pazarolni. Ha pedig külföldre készülsz, akkor még a navigációt is megveheted, 1 hónapra, 1 évre vagy élethosszig. És minél nagyobb területet veszel, annál olcsóbb.
Van még benne tethering (mobilnet wifi-n keresztüli szórása) is, amit 1-2 kattintással már el is indíthatsz, sőt még widget is van hozzá, hogy 1 klikkel be tudd kapcsolni, de ez nem egy nagy extra.
Egy nagy újítás a htcsense.com. Csinálsz egy Sense accountot a telón és aztán belépsz a neten. El tod olvasni az sms-eket vagy akár válaszolni. Ha új ROM-ot raksz fel, akkor automatikusan letölti az sms-eket. Ha otthon hagytad a telód, akkor könnyen átirányíthatod a hívásokat a barátnőd telójára vagy a munkahelyire. Ha elhagytad, akkor bemérheted, vagy lockolhatod, vagy törölhetsz róla mindent.
Van még benne nagyon sok apróság, de írtam az elején, hogy nem szeretek sokat gépelni :P

Sokan nem szeretik vagy kifejezettem utálják a HTC Sense-t. Ők főleg arra panaszkodnak, hogy tele van töltve mindennel, és nem lassú és már-már akadályozza a használhatóságot. A jó hír az, hogy 1,5GB belső tárhellyel, a 768MB memóriával, 1GHz-es procival és ezzel a grafikus procival, valamint a 8GB-os class 4-es memókártyával, amit adnak mellé, ez többé már nem gond. Én a prociját 768MHz-en használom, mert bőven elég. Nem is tudom, hogy mire jó az 1,5GHz, de azért a kernelem tudja kezelni :D

Gyors összegzés:

Jó oldala:
-nagy kijelző (jól olvasható, élvezetesebb játék…)
-bazi gyors hardver
-nagyon jó fotó és videó
-az új Sense 2.0

Rossz oldala:
-nagy az eszköz, néha egy kézzel kényelmetlen használni
-kis teljesítményű akksi
-drága

2010.11.25.

+