százalékszámítás

Szomorú a helyzet, ha körülnézek akár az android marketen, akár az Apple AppStore -ban. Az már egy ideje talán mindenkinek feltünt, hogy tele van mindkettő tip calculatorral, ami azt a bonyolult számítást hivatott elvégezni, hogy ha négyen eszünk egy étteremben, akkor hogyan osszuk meg a végösszeget, s ráadásnak még a borravalót is kiszámítja. Tudom, sarkítok, de sajnos nem sokat.

Ennél azonban megdöbbentőbb volt a mai felfedezésem, ez pedig a külön százalékszámításra készített alkalmazás, ami az android marketen a top 100 app között kiváló értékelésekkel szerepel. Tudni érdemes, hogy minden android telefonnak is része a számológép. Azaz egyetlen szorzással megoldható volna a százalékszámítás embertpróbálóan nehéz feladata…

Azt hiszem ez viszont már nem csak matek tanári (tudniillik az vagyok) szemmel elkeserítő. Emberek, nem baj, ha kicsit trenírozzátok az agyatokat fejben számolással!

A bejegyzés megjelent a kobak.org blogomon is.

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
, , , , ,

About kobak

3 gyermek édesapja, matematika tanár, s kütyü függő. Majd' minden vizes, s szeles sport szerelmese. Amikor épp nem ide írogat, akkor saját blogját vagy a Twittert gazdagítja gondolataival.
View all posts by kobak →