MojAndroid
(x) hirdetés

1. Telepíteni a lenti QR kód segítségével (is) lehet, illetve a Market-ben a Speed Test vagy a speedtest.net -re rákeresve.

2. Indulás után egyből mérhetjük is az aktuális internetkapcsolatunk sebességét (támogatottak: EDGE, 3G, Wi-Fi) a “Begin Test“-re bökve. EDGE esetén készüljünk fel, hogy nem fogja elkapkodni a mérést. A másik kettő esetén teljesen normális idő alatt születik meg az eredmény.

3. Ha a széles sávú kapcsolatoknál megszokott Mbps-es kijelzéshez vagyunk szokva, akkor nem árt ha ezt a “Settings“-ben beállítjuk, ahogy az eredmények rendezési szempontját is (lehetőségeink: dátum, fel és letöltési sebesség szerint).
Ugyanitt válthatunk szervert is, ill megtudhatjuk belső és külső IP címünket, a földrajzi szélességi és hosszúsági koordináták kíséretében.

4. A szoftver a mérések eredményeit a “Results” fül alatt tárolja. A dátum után kis ikonok jelzik, hogy milyen típusú internetkapcsolatot mértünk, illetve mekkora volt a le- és feltöltési sebességünk, annak megfelelő sorrendben ahogyan a 3-as pontban beállítottuk.

PRO:
– kiválóan teszi a dolgát, amiért egy ilyen alkalmazást valaha is használni akarunk
– minden Android verzióval hibátlanul működik

KONTRA:
– nem tudunk ilyenről

Megjegyzés: az utolsó képernyőkép egy régebbi verzión készült, ne keressük a kis hálózat fajtáját jelző ikonokat ;)

0rs
2009.11.16.

+