Essential

Andy Rubin azt hiszem az az ember, akit nem kell senkinek bemutatni, ha Androidról van szó. Andy ahogy az Essential beharangozóban is írja tulajdonképpen békésen hátradőlhetne és élvezhetné az életet. Ehelyett indított egy új vállalkozást (mondhatjuk Startupnak is), s elkezdtek telefont gyártani. Illetve a telefon csak az első mérföldkő ebben a történetben, mert már most is vásárolható (előrendelhető) hozzá egy 360-as kamera, s egy Home eszköz is be van már harangozva.

A telefon specifikáció tekintetében hozza a kötelezőt. 8 magos legújabb Snapdragon processzor, 4 GB ram (akár a 6 is belemehetett volna), 128 GB háttértár. Bővíthetőség nincs a palettán, s a több sim fogadását is meghagyták a konkurenciának.

Az érdekesség, hogy a modularitás szó is elhangzott (ezt a Moto Z tulajdonosok hatalmas szívdobbanással fogadhatták). A 360 kamera mágnesesen biggyeszthető a házra.

Különlegességek

A kötelező köröket felejtsük el, miben más ez a telefon, mint a mostaniak? Minek venne valaki egy ismeretlen új gyártótól telefont (feltéve, hogy nem tudja (ugye kattintottatok a linkre a bejegyzés elején?), hogy Andy Rubin az a csávó, aki tulajdonképpen csinált egy Android nevű operációs rendszert), ha az pont ugyanazt tudja, mint a többiek?

 • bazi nagy kijelző. A tetején egy lyukkal. Akkora kijelzőt tettek bele, hogy az előlapi kamera a kijelzőben van. Ez filmnézésnél zavaró lehet. De majd a használat igazolja.
 • Hátlapra pattintható 360 kamera. Előrendelőknek most csak 50 dollár feláron.
 • Dokkoló. Ami első látásra egy egyszerű Wireless töltő.
 • Szuper strapabíró. Ezt is majd meglátjuk, amikor majd megkaparintottuk a telefont.
 • Pure Android. Az a remény és ígéret is, hogy hosszú távra terveznek. Így remélhetőleg érkezik a telefonra majd rendszeresen és folyamatosan Android frissítés. Ez azonban még csak remény.

Ha nem Andy Rubin állna a projekt mögött, mindenki csak legyintene, hogy még egy OnePlus, vagy hasonló kínai gyártó. Így viszont érdemes lesz azért szemmel tartani a projektet.

Minden továbbiról nézzétek meg Andy Rubint élőben:

 

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter
kobak on Facebookkobak on Flickrkobak on Googlekobak on Instagramkobak on Linkedinkobak on Tumblrkobak on Twitterkobak on Wordpresskobak on Youtube
kobak

3 gyermek édesapja, matematika tanár, s kütyü függő. Majd’ minden vizes, s szeles sport szerelmese. Amikor épp nem ide írogat, akkor saját blogját vagy a Twittert gazdagítja gondolataival.


 • Huh.. nekem nem tetszene, hogy ott van a képernyő közepén a kamera. Az előlapi kamera pont az a dolog amit soha nem használok (nem csinálok selfie-ket), úgyhogy személy szerint nekem ez csak egy nagyon zavaró feature lenne ha ilyen telefonom lenne (S8+ -om van amúgy, itt szép nagy a kijelző és nincs belelógó kamera :) jobban fekszik az igényeimhez).
  Ha mondjuk a hátlapra raktak volna egy plusz kijelzőt, ami “selfie módban” lenne bekapcsolva, és a hátlapi kijelzővel tudna az ember selfie-t lőni (mert hát mi másra jó az előlapi kamera? video konferencia? azt is lehet megfordított telefonnal..), akkor helyből nem lenne útban az a fránya kamera a telefonnak azon a felületén amit 99.99%-ban néz az ember. Az ujjlenyomatolvasó alatti részre pont be is lehetett volna rakni, még ha nem is egy széltől szélig meretűt (sőt, inkább ne akkorát), de egy akkorát amin még éppen látja az ember, hogy benne lesz-e a feje a képben vagy nem.
  A felcsattintható 360° kamera igazából nem rossz ötlet, de szerintem elég szűk még most az a réteg, aki használna is ilyet (én például nem, de ha véletlen évente egyszer 360° képet akarok lőni, nekem megfelel a körbeforgok-és-a-szoftver-összerakja approach).
  A képeken amúgy érdekes, hogy az egyiken üvegnek tűnik a hátlap, a másikon inkább műanyagnak.