MojAndroid
(x) hirdetés

Andy Rubin azt hiszem az az ember, akit nem kell senkinek bemutatni, ha Androidról van szó. Andy ahogy az Essential beharangozóban is írja tulajdonképpen békésen hátradőlhetne és élvezhetné az életet. Ehelyett indított egy új vállalkozást (mondhatjuk Startupnak is), s elkezdtek telefont gyártani. Illetve a telefon csak az első mérföldkő ebben a történetben, mert már most is vásárolható (előrendelhető) hozzá egy 360-as kamera, s egy Home eszköz is be van már harangozva.

A telefon specifikáció tekintetében hozza a kötelezőt. 8 magos legújabb Snapdragon processzor, 4 GB ram (akár a 6 is belemehetett volna), 128 GB háttértár. Bővíthetőség nincs a palettán, s a több sim fogadását is meghagyták a konkurenciának.

Az érdekesség, hogy a modularitás szó is elhangzott (ezt a Moto Z tulajdonosok hatalmas szívdobbanással fogadhatták). A 360 kamera mágnesesen biggyeszthető a házra.

Különlegességek

A kötelező köröket felejtsük el, miben más ez a telefon, mint a mostaniak? Minek venne valaki egy ismeretlen új gyártótól telefont (feltéve, hogy nem tudja (ugye kattintottatok a linkre a bejegyzés elején?), hogy Andy Rubin az a csávó, aki tulajdonképpen csinált egy Android nevű operációs rendszert), ha az pont ugyanazt tudja, mint a többiek?

  • bazi nagy kijelző. A tetején egy lyukkal. Akkora kijelzőt tettek bele, hogy az előlapi kamera a kijelzőben van. Ez filmnézésnél zavaró lehet. De majd a használat igazolja.
  • Hátlapra pattintható 360 kamera. Előrendelőknek most csak 50 dollár feláron.
  • Dokkoló. Ami első látásra egy egyszerű Wireless töltő.
  • Szuper strapabíró. Ezt is majd meglátjuk, amikor majd megkaparintottuk a telefont.
  • Pure Android. Az a remény és ígéret is, hogy hosszú távra terveznek. Így remélhetőleg érkezik a telefonra majd rendszeresen és folyamatosan Android frissítés. Ez azonban még csak remény.

Ha nem Andy Rubin állna a projekt mögött, mindenki csak legyintene, hogy még egy OnePlus, vagy hasonló kínai gyártó. Így viszont érdemes lesz azért szemmel tartani a projektet.

Minden továbbiról nézzétek meg Andy Rubint élőben:

 

2017.05.30.

+