MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung bemutatta a Galaxy Z Fold6-ot a párizsi Unpacked eseményen, ahol egy vékonyabb és könnyebb telefont mutattak be, új képarányokkal rendelkező kijelzőkkel. Az új zászlóshajó hajlítható telefon a Snapdragon 8 Gen 3 chipkészletet tartalmazza, és a One UI 6.1.1 felülettel érkezik, amely a legújabb Galaxy AI funkciókat is magában foglalja a vállalat laboratóriumaiból.

A Galaxy Z Fold6 legfontosabb változása kétségtelenül a borítókijelző új, kissé eltérő képaránya. Bár még mindig nem nevezhető hagyományosnak, a 22,1:9 arány jelentősen jobb, mint a kifutó modell 23,1:9 aránya. A borítókijelző átlója is kissé megnövekedett, 6,3″-ra, ami az új képaránnyal együtt jelentős méretnövekedést eredményezett a keret rovására.

A Galaxy Fold6 1,5 mm-rel rövidebb és 2,9 mm-rel szélesebb kinyitott állapotban (1 mm-rel szélesebb összecsukott állapotban) a Galaxy Fold5-höz képest. Emellett 0,5 mm-rel vékonyabb kinyitott állapotban (összecsukott állapotban 1,3 mm-rel vékonyabb), de ami még fontosabb, 14 g-mal könnyebb, mint elődje. Valójában a 239 g súlyával közelít a legkönnyebb hajlítható telefonokhoz, és mindössze 7 g-mal nehezebb, mint a Galaxy S24 Ultra.

A zsanért is újratervezték, és a Samsung még egy 1,6-szor nagyobb gőzkamrát is elhelyezett a Fold5-höz képest, hogy tovább javítsa a hőelvezetést. A Fold6 továbbá IP48 minősítést kapott – ez az első hajlítható telefon, amely védelmet nyújt a por ellen. Bár ez csak az 1 mm-nél nagyobb szilárd részecskék elleni védelmet garantálja, mégis jobb, mint bármi, amit eddig tapasztaltunk.

Belül egy 7,6 hüvelykes hajlítható kijelzőt (vagy ahogy a Samsung nevezi, Infinity Flex kijelzőt) találunk, amelynek képaránya 20.9:18. Mind a fő, mind a borítókijelző Dynamic AMOLED 2X technológiájú, 120 Hz-es adaptív frissítési rátával. A borítókijelző és a telefon hátlapja (összecsukott állapotban) Corning Gorilla Glass 2 védelemmel van ellátva.

Az öt kamera a Galaxy Z Fold6-on nem hoz sok hardveres frissítést. Továbbra is egy 50 MP f/1.8 főkamerát kapunk OIS-sel a hátlapon, mellette egy 10 MP f/2.4 teleobjektíves egységgel, amely 3x optikai zoommal rendelkezik, és egy 12 MP f/2.2 ultraszéles kamerával, amely 123 fokos látószöget kínál.

A borítókijelzőn egy 10 MP-es szelfikamera található a kijelzőn lévő lyukban, míg egy 4 MP-es videóbeszélgetésre szolgáló kamera rejtve helyezkedik el a hajlítható kijelző alatt.

Sajnos, már a harmadik egymást követő generációnál a Samsung zászlóshajó hajlítható telefonja egy 4,400 mAh-s akkumulátorral érkezik, amely 25W-os vezetékes, 15W-os vezeték nélküli és 4.5W-os fordított vezeték nélküli töltést támogat. Azonban a vállalat ígéri, hogy a Galaxy Fold6 továbbfejlesztett hatékonysága segít abban, hogy hosszabb ideig bírja egy töltéssel.

A Samsung hosszan beszélt a Galaxy AI fejlesztéseiről, népszerűsítve a Z Fold6 nagy képernyős produktivitását. A Note Assist és a Circle to Search funkciók továbbra is elérhetők, de az Android 14-alapú One UI 6.1.1 új képességei kihasználják a hajlítható formátum előnyeit. Az Interpreter mód lehetővé teszi, hogy mindkét fél láthassa a fordításokat a fő- és borítókijelzőn, míg a Sketch to Image funkcióval az AI kifinomult művészetet generálhat a Galériában vagy a Note képernyőn készített vázlatokból.

A Galaxy Z Fold6 három tárhelyopcióval érkezik — 256 GB, 512 GB és 1 TB —, mindegyik 12 GB RAM-mal párosítva. A fő színválaszték közé tartozik a Silver Shadow, a Pink és a Navy, míg a Crafted Black és a White exkluzív opciók csak a Samsung.com-on érhetők el.

 

(x) hirdetés
2024.07.10.

Ezeket már olvastad?

+