MojAndroid
(x) hirdetés

De sajnos csak Kínába.

Hónapok óta keringenek pletykák arról, hogy a Samsung két verziót is piacra dob a közelgő Galaxy Z Fold 6-ból. Egyesek egy megfizethetőbb FE verziót reméltek kevesebb funkcióval, míg mások egy felturbózott Ultra modellt vártak, karcsúbb kialakítással és jobb specifikációkkal. Ahogy közeledünk a júliusi Unpacked eseményhez, egyre valószínűbbé válik, hogy először csak a szokásos Z Fold 6 kerül bemutatásra, míg egy második verzió később várható.

A sokat emlegetett Galaxy Z Fold 6 „Slim” valójában a Galaxy W25 lehet, amely Kínába (és esetleg Koreába) lesz szánva, és októberben kerül bemutatásra. Ez az információ a megbízható szivárogtató, Ice Universe-től származik.

Emlékeztetőül, a Samsung általában évente kiad egy újrabrandelt verziót a Z-sorozatú hajtogatható készülékeiből Kínában. A tavalyi Galaxy Z Fold 5 is elérhető volt Galaxy W24 néven Kínában. Ugyanazokkal a belső specifikációkkal rendelkezett, de egy csillogó aranydíszítéssel és alapértelmezés szerint a legmagasabb RAM/tárhely konfigurációval.

Az idei Galaxy W25 úgy tűnik, hogy eltér a hagyományoktól azzal, hogy fizikai különbségeket kínál a standard Z Fold 6-hoz képest, amelyet a világ többi része látni fog. A szivárogtató szerint a W25 könnyebb és vékonyabb lesz, mint a szokásos Z Fold 6.

Ez annak köszönhető, hogy a Samsung állítólag megszünteti az S Pen támogatását a W25 esetében, ami a képernyő alatti digitalizáló réteg eltávolítását jelentheti. Bár ez a változás önmagában nem teszi jelentősen könnyebbé vagy vékonyabbá a telefont, lehetőséget adhat a Samsungnak arra, hogy hatékonyabban rendezze el a belső alkatrészeket.

A tweet említi továbbá, hogy a W25 nagyobb lesz, mint a hagyományos Fold 6, ami egy új formát vagy képarányt sugallhat a külső kijelzőhöz – ezzel orvosolva a Galaxy Z Fold sorozattal kapcsolatos általános panaszokat. Érdekes lesz látni, hogy a Samsung ezt az átalakított Z Fold 6 változatot megfizethetőbb vagy prémium opcióként pozicionálja-e. A karcsúbb dizájn prémium termékként pozicionálhatja, de az S Pen támogatás hiánya hátrány lehet.

Bár van esély arra, hogy a Samsung végül globálisan is kiadja ezt a vékonyabb Z Fold 6 változatot, ugyanannyira valószínű, hogy ez egy Kína-specifikus bevezetés lesz, hogy versenyezzen a helyi márkákkal, mint a vivo és a HUAWEI, amelyek már fejlettebb hajtogatható dizájnokat kínálnak.

Az USA-ban a hajtogatható telefonok rajongói számára úgy tűnik, hogy egy újabb év kisebb frissítések várnak a Samsung hajtogatható telefonjaira. Azonban a közelgő Pixel Fold 2 némi izgalmat hozhat a piacra.

(via)

(x) hirdetés
2024.06.19.

Ezeket már olvastad?

+