MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung az utóbbi néhány Exynos chipsetjénél küszködött az energiahatékonysággal és a teljesítménnyel, de az idei SoC-okkal nagy lépést tett előre. És ha hinni lehet egy új pletykának, akkor 2025-ben megelőzheti a Qualcomm csúcstermékét.

Az Exynos 2500 mind energiahatékonyságban, mind nyers teljesítményben jobb lehet a versenytárs Snapdragon 8 Gen 4-nél – derül ki a PandaFlashPro X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzéséből.

Az idei Exynos 2400 képes lépést tartani a Snapdragon 8 Gen 3-mal, de úgy tűnik, a Samsung több lehetőséget talált a fejlesztésre, mint amerikai riválisa. Az Exynos 2500 3 nm-es processzortechnológiára épülne, míg a negyedik generációs Snapdragon 8 ragaszkodik a 4 nm-es technológiához, így a koreai gyártó előnybe kerül.

Korábbi jelentések szerint a Samsung két zászlóshajó chipkészlet-változatot készít: Exynos 2500-A okta-core CPU-val az okostelefonokhoz és Exynos 2500-B 10-magos CPU-val a táblagépekhez és Galaxy Book laptopokhoz.

Azt is pletykálják, hogy a Samsung a saját NPU-ja helyett a Google Tensor Processing Unitját használhatja, de még túl korai lenne megerősíteni bármelyik pletykát.

2024.04.19.

Ezeket már olvastad?

+