MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei csendben bemutatta a Pura 70 sorozatú okostelefonjait a nemzetközi piacokra, új fejezetet nyitva ezzel a zászlóshajók sorában. A sorozat a Pura 70, Pura 70 Pro és Pura 70 Ultra modelleket foglalja magában, új kamerarendszerrel, frissített esztétikával és természetesen új névvel. A kínálatból hiányzik a Pura 70 Pro+, amely továbbra is kizárólag a kínai piacra korlátozódik.

Mindhárom Pura 70 modell az új Kirin 9010 lapkakészlettel rendelkezik, amelyet az SMIC 7 nm-es eljárással gyárt. Bár a Huawei hivatalosan nem erősítette meg a chipset képességeivel kapcsolatos konkrétumokat, várhatóan jobb CPU-teljesítményt és továbbfejlesztett AI funkciókat kínál majd.

A Pura 70 sorozat már kapható Kínában, és a specifikációs lapok már jól ismertek. Kiemelkedő jellemzőjük továbbra is a hátsó kamera beállítása, amely egy jellegzetes háromszög alakú szigeten belül helyezkedik el.

A Huawei Pura 70 egy 50 MP-es f/1,4 – f/4,0 változó rekeszértékkel rendelkező főkamerát, egy 12 MP-es, 5x optikai zoomot kínáló periszkópos teleobjektívet és egy 13 MP-es ultraszéles látószögű kamerát tartalmaz.

A Pura 70 Pro megtartja az 50 MP-es fő kamerát, de a teleobjektívet egy 3,5x optikai zoomot kínáló 48 MP-es érzékelőre frissíti. Emellett az ultraszéles kamera 12,5 MP-es érzékelővel rendelkezik.

A kínálat sztárja, a Huawei Pura 70 Ultra 1″-os érzékelővel és behúzható objektívvel büszkélkedhet. A felnyíló mechanizmus lehetővé teszi, hogy az érzékelő a lehető legtöbb fényt rögzítse anélkül, hogy a készülék vékony profilja sérülne. A változtatható rekeszérték f/1,6 és f/4,0 között változik, így kivételes teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok között.

A telefotó kamera megtartja 3,5-szeres optikai zoomját, de most már 50 MP-es érzékelővel rendelkezik, f/2,1 rekeszértékkel és elméletileg végtelenített autofókusszal. Az ultraszéles látószögű kamera 40 MP-es érzékelővel büszkélkedhet.

Mindhárom okostelefon egyetlen 13 MP-es szelfikamerával rendelkezik, mivel a Huawei úgy véli, hogy a Pura sorozat felhasználóinak nincs szüksége további kamerákra és szenzorokra az arcfelismeréshez.

Míg a Huawei Kínában a Harmony OS 4.2-vel indította útjára a Pura 70 sorozatot, addig a globális verzió az EMUI 14.2-vel érkezik. A készülékek számos intelligens funkcióval büszkélkedhetnek, köztük a generatív AI technológiával működő AI Gesture Controlnal.  nemzetközi változatok nem támogatják a Beidou műholdas hívást és üzenetküldést, amely funkció kizárólag a kínai piacon érhető el.

A Huawei Pura 70 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel kapható fehér vagy fekete színben 999 euróért. A Pura 70 Pro ugyanezeket a szín- és tárolási lehetőségeket kínálja 1199 euróért.

A Pura 70 Ultra három színben kapható, mindegyikben műbőr hátlappal: Zöld, fekete és barna színben. A készülék 16 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel érkezik, ára 1499 euró.

Mindhárom modell előrendelése már elérhető bizonyos európai országokban, az értékesítés pedig a tervek szerint május 22-én kezdődik.

(via)

2024.05.02.

Ezeket már olvastad?

+