MojAndroid
(x) hirdetés

A Google végre felfedte az új Find My Device hálózatát, miután hosszú várakozás után az Apple a nem kívánt nyomkövetők elleni védelmet implementálta iOS-ben. A Google új Find My Device hálózata több mint egymilliárd aktív eszközt foglal magában világszerte, így a nyomon követésük meglehetősen egyszerűvé válhat.

Az egyik különösen érdekes funkció az volt, hogy a Pixel 8 vagy Pixel 8 Pro készülékeket akkor is nyomon lehet követni, ha azok ki vannak kapcsolva vagy nincs bennük akkumulátor, és nyilván sokan kíváncsiak voltak a bejelentés óta arra, hogy ez a hihetetlenül hasznos funkció a jövőben más okostelefonokra is eljut-e majd. Most már van válasz, és ez röviden így hangzik: “igen, végül is”.

A Google azt ígéri, hogy más okostelefon-gyártókkal és a chipkészletgyártókkal is együttműködik, hogy a jövőben más készülékek számára is lehetővé tegye ezt a funkciót. A funkció várhatóan először további prémium kategóriás Android okostelefonban fog megjelenni, mielőtt végül a megfizethetőbb árúakra is átterjedne.

A speciális hardver lehetővé teszi a Pixel 8 és Pixel 8 Pro esetében a lemerült akkumulátorral rendelkező készülékek megtalálásának képességét, amely a Bluetooth-chipet akkor is táplálja, ha azok ki vannak kapcsolva vagy látszólag lemerültek. A Google más készülékgyártókat is arra ösztönöz, hogy ugyanezt a megközelítést alkalmazzák.

Nem világos, hogy a két fent említett Pixelt követően mely prémium kategóriás androidos okostelefonok lennének az elsők a sorban, és az sem világos, hogy a Google tervezi-e ezt a saját régebbi Pixeleire is kiterjeszteni. Végül, és ami talán a legfontosabb, a Google ezzel kapcsolatos nyilatkozatai nem derítenek fényt arra, hogy a Pixel 8 és Pixel 8 Pro telefonokon kívül a meglévő telefonok rendelkeznek-e egyáltalán a szükséges hardverrel ahhoz, hogy ez működjön, vagy várnunk kell a következő generációs termékekre.

(via)

 

2024.04.10.

Ezeket már olvastad?

+