MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei az elmúlt hónapokban jelentősen javította pénzügyi eredményeit, és a GizmoChina szerint hamarosan két prémium terméket mutat be. Konkrétan egy háromszorosan összehajtható okostelefonról és az Apple VR headsetjének, a Vision Pro-nak a versenytársáról lehet szó.

Mire számíthatunk majd az Apple Vision Pro konkurenciájától?

A Weibo közösségi hálózaton SmartPikachu néven ismert blogger szerint a Huawei már befejezte a két termék fejlesztését, és hamarosan a piacra kerülhetnek. Míg a Huawei háromszorosan összecsukható okostelefonjáról már nagyon régóta beszélnek, addig a Huawei Vision VR headsetről csak néhány hónapja jelentek meg információk.

Az Apple Vision Pro-hoz hasonlóan a Huawei Vision is a Sony 4K mikro-OLED paneljeivel lesz felszerelve. Nem lesz azonban az Apple EyeSight funkciójához hasonló funkciója, amely lehetővé teszi, hogy a közelben tartózkodó emberek a felhasználó szemének utánzatát lássák. Teljesítményben sem veheti fel a versenyt az Apple Vision Pro-ban található Apple M2 és R1 chipkészletekkel.

Előnye azonban az ára lehet, amely a becslések szerint 1750 dollár, vagyis feleannyi, mint az Apple készülékének. Egy másik plusz a 350 grammos súlya, ami majdnem a fele az Apple Vision Pro 600 grammos súlyához képest. A könnyű súly segíthet elkerülni a fizikai nyakfájást, amit az Apple terméke is sokaknál okoz használat közben. A harmadik pozitív tulajdonság lehet a jobb hűtőrendszer a hosszabb használat esetén, így a készülék nem fog annyira túlmelegedni.

A háromszorosan összecsukható okostelefon hatalmas kijelzővel rendelkezik majd

A tripla összehajtható okostelefon ismét annyiban lesz előnyben a jelenlegi Huawei vagy a rivális Samsung összehajtható okostelefonjaival szemben, hogy a kijelzőt két helyen is össze lehet majd hajtani. Ezáltal a készüléknek akár 10 hüvelykes (25,4 centiméteres) képátlójú kijelzőt kell kapnia kihajtogatva. Kérdés, hogy milyen lesz a készülék vastagsága és súlya összehajtva.

A kiszivárgott információk szerint a kínai BOE gyártó fogja szállítani a kijelzőpaneleket ehhez az összehajtható okostelefonhoz, míg a zsanérok gyártásában olyan cégek vesznek részt, mint a Zhaoli és a Fusda. A Huawei a hírek szerint kiterjedt anyagbeszerzésbe kezdett ehhez a projekthez, így arra lehet következtetni, hogy sokat fognak gyártani belőle.

2024.04.09.

Ezeket már olvastad?

+