MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi és a OnePlus úgy döntött, hogy felhasználóik számára kényelmesebbé teszik a fényképek szinkronizálását közvetlenül a Google Fotók alkalmazással, amelyet sokan használnak fotóik tárolására.

Google Fotók mostantól a galériában is

Ha OnePlus, OPPO és Realme készülékeket használsz, és az okostelefonok előre telepített galériáját használod, az OxygenOS 14 és ColorOS 14 legújabb verziója lehetővé teszi a Google Fotók használatát is. Ez egy nagyon egyszerű elven fog működni.

Amikor megnyitod a galériát, és kibontod a beállításokat, látni fogod a “Biztonsági mentés a Google Fotókba” opciót. Innen kiválaszthatod, hogy a fotóidról automatikusan biztonsági másolat készüljön erre a tárhelyre is. A galériában és a Google Fotókban tárolt összes fényképet és videót együttesen szinkronizálva láthatod majd.

A fényképek tárolására szolgáló alkalmazások tartalmának szinkronizálásán kívül a fényképeken és videókon végzett szerkesztések, például az okostelefon galériájában, szintén automatikusan elmentésre kerülnek. Ezek a szerkesztések automatikusan elmentésre kerülnek a Google Fotókba is. Az egyetlen hátránya az lehet, hogy a galériában létrehozott mappák nem kerülnek mentésre a Google Fotókba, és fordítva.

A Xiaomi, amely már lehetővé teszi a felhasználók számára a Google Fotók szinkronizálását okostelefonjuk galériájával, úgy döntött, hogy továbbfejleszti azt.

A kétirányú szinkronizáció fejlesztését a vállalat még az MWC konferencián jelentette be a Xiaomi 14 Ultrával együtt. A kétirányú szinkronizálási lehetőség a Galéria alkalmazás legújabb, 3.6.2.10-es verziójával együtt érkezik a Xiaomi készülékekre. Ugyanazon az elven működik, mint amit fentebb említettünk.

A felhasználók azonban ebben a funkcióban is találtak hibákat, és a támogatási oldalon több panasz is található. Ezek közé tartozik például, hogy a Google Fotókban végzett szerkesztések nem mentődnek automatikusan az okostelefon galériájába. A felhasználók arra is panaszkodnak, hogy a szinkronizálás során duplikátumok keletkeznek abban az esetben, ha egy fényképet többször mentettünk el. A vállalatok azonban számoltak ezzel, ezért lehetővé teszik, hogy a funkciót bármikor ki lehessen kapcsolni.

2024.03.28.

+