MojAndroid
(x) hirdetés

Úgy tűnik, hogy az Apple-t nagyon megihlette a Samsung Galaxy S24 Ultra-ba szerelt tükröződésmentes Gorilla Glass, olyannyira, hogy a 2025-ös iPhone 17 is ilyet kaphat.

A kínai Weibo kiszivárogtatója, az Instant Digital kedden azt állította, hogy az iPhone 17 külső üvege “szuperkemény tükröződésgátló réteggel” rendelkezik majd, amely “karcállóbb, mint gondolnád”. A kiszivárogtató szerint a bevonathoz szükséges berendezéseket nemrég adták át a kínai beszállítói láncnak, de elkésve ahhoz, hogy az idén megjelenő iPhone 16-os sorozatban is megjelenjen.

A “Ceramic Shield” a Corning által az Apple-lel együttműködve kifejlesztett üvegkerámia anyag marketingneve. Az Apple szerint az iPhone 15-ön található Ceramic Shield “keményebb, mint bármely okostelefon üveg”. Az iPhone 12 modelleken 2020-ban bevezetett kerámiával bevont üveget az Apple azzal reklámozta, hogy az iPhone 11-hez képest 4x nagyobb esésteljesítményt nyújt.

iPhone 15 vs Galaxy S24 Ultra

Nemrégiben a Samsung bemutatta legújabb Galaxy S24 Ultra készülékét, amely Gorilla Glass Armor kijelzőpanellel rendelkezik, amelyet szintén a Corning fejlesztett ki. A Corning szerint az Armor panel 75 százalékkal csökkenti a tükröződéseket egy tipikus üvegfelülethez képest, és ellenáll a mikrokarcolásoknak, amelyek a konkurens üvegpaneleken idővel kialakulnak. A Corning azt is állítja, hogy a panelek több mint 4x nagyobb karcállóságot nyújtanak, mint a konkurens alumínium-szilikát fedőüvegek.

Nem világos, hogy az Apple tervezi-e a Gorilla Glass Armor alkalmazását az iPhone 17 esetében, de a leírás egyezik a kínai kiszivárogtató állításaival. Az is lehet, hogy a Corning egy ezzel egyenértékű technológiával látja el az Apple-t, amelyet más néven fognak forgalmazni.

A Corning már régóta az Apple beszállítója, a Gorilla Glass-t az Apple teljes termékpalettáján használták az eszközökben. 2021-ben az Apple közölte, hogy összesen 495 millió dollárt fektetett be a Corning folyamatos kutatás-fejlesztésébe a “legkorszerűbb üvegezési eljárások” terén, ami a Ceramic Shield létrehozásához vezetett.

(via)

2024.03.19.

Ezeket már olvastad?

+