MojAndroid
(x) hirdetés

Az Apple komoly csapást szenvedett el januárban, amikor kénytelen volt eltávolítani a vér oxigénszintjének követési képességét a legújabb Apple Watch-okból. A csapás azután következett be, hogy az Apple jogi csatát vesztett a Masimo egészségügyi céggel szemben a funkció miatt. Úgy tűnik azonban, hogy a jövőben van mód a funkció újbóli engedélyezésére.

Az amerikai vám- és határvédelmi hivatal közzétette az Apple Watch Ultra 2 és Apple Watch Series 9 készülékekre vonatkozó kizáró határozatot – jelentette az IP Fray (a MacRumorson keresztül). A végzésből kiderül, hogy a Masimo úgy tudta újra aktiválni a vér oxigénszintjének követését a jogsértő Apple Watch-okon, hogy jailbreakelt egy párosított, régebbi iPhone-t, amelyen az iOS egy elavult verziója fut.

Pontosabban, a Masimo egy iOS 15-öt futtató jailbreakelt iPhone X-et párosított az érintett Apple Watch modellekhez a Legizmo Lighthouse alkalmazás segítségével. Ez a harmadik féltől származó alkalmazás, amelye sideloading-gal lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy Apple Watch-ot egy régebbi, nem támogatott iPhone-nal párosítsanak.

Ez a fordulat azt mutatja, hogy az Apple valóban szoftverrel tiltotta le a vér oxigénszintjének követését az új Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 modelleken, és arra utal, hogy a vállalat újra aktiválhatja a funkciót az érintett modelleken egy szoftverfrissítéssel, ha megnyeri a fellebbezést.

Az IP Fray azt is megjegyzi, hogy a Masimo szóban forgó szabadalmai 2028 augusztusában járnak le. A cikk azt sugallta, hogy az Apple ezt követően is ki adhat egy frissítést, hogy újra bekapcsolja a vér oxigénszintjének követését, bár ez még igen messze van.

(via)

2024.03.13.

+