MojAndroid
(x) hirdetés

A tavalyi Galaxy A54 továbbra is megállja a helyét a Samsung egyik legjobb ajánlataként, amely világszerte kivételes értéket nyújt a felhasználók számára. Utódjának, a Galaxy A55-nek a bemutatása azonban napról napra közelebb kerül. A Winfuture által nemrégiben történt kiszivárgásnak köszönhetően most már tisztább képet kaphatunk arról, hogy mit hozhat a Galaxy A55, és miben fog különbözni elődjétől.

Kialakítás és kijelző

Korábban a kiszivárgott renderek azt sugallták, hogy a Galaxy A55 laposabb dizájnnyelvet alkalmazhat, tükrözve a zászlóshajó Galaxy S24 sorozatban nemrég látott változást. A mai kiszivárgás alátámasztani látszik ezt a feltételezést, miközben a felépítéssel kapcsolatban is feltár valami meglepőbbet. Miközben az A55 megtartja a hátlapon található, függőlegesen egymás mellé igazított, három kamerás elrendezést, jelentős anyagfrissítésen eshet át.

A telefon kerete, amely a Galaxy A54 esetében műanyagból készült, a Galaxy A55 esetében alumíniumra frissülhet. Ez megmagyarázná a telefon megnövekedett súlyát is, hiszen a Galaxy A54 202 grammjáról 213 grammra nő a Galaxy A55 esetében.

A fémkeret az üveg hátlappal kombinálva teszi teljessé a Galaxy A-sorozat prémium építési minőség felé való elmozdulását. A telefon méretei is kissé megnőttek, hiszen a Galaxy A55 161,1 x 77,4 x 8,2 mm-es, szemben a Galaxy A54 158,2 x 76,7 x 8,2 mm-es méreteivel.

Kijelző tekintetében az A55 várhatóan egy valamivel nagyobb, 6,6 hüvelykes Super AMOLED panellel büszkélkedhet majd, amely a sorozat hagyományait folytatva sima 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik. Emellett a szivárgás szerint a Galaxy A55 megörökölheti elődjeitől az IP67-es minősítést, a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót és a sztereó hangszórókat.

Teljesítmény és szoftver

A motorháztető alatt az A55 úgy tűnik, a telefon egy Samsung Exynos 1480 processzorral rendelkezik majd, négy nagy teljesítményű, 2,75 GHz-es órajelű maggal és négy energiatakarékos, 2,0 GHz-es órajelű maggal. Ez érezhető előrelépés a Galaxy A54 Exynos 1380-as processzorához képest, amelynek maximális órajele 2,4 GHz volt. Azonban meg kell várnunk néhány benchmarkot és valós tesztet, hogy lássuk, mekkora különbséget jelent ez a sebesség és a többfeladatú munkavégzés szempontjából.

A Galaxy A55 alapváltozata várhatóan 6 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet kínál majd, míg a magasabb kategóriás változat 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel érkezhet. A készüléket a már megszokott 5000mAh-s akkumulátor táplálja, amely az A54-hez hasonlóan nagy kitartást kell, hogy kínáljon. A kiszivárgás szerint az A55 megtartja elődjének 25W-os gyorstöltési képességeit.

Szoftveres szempontból a Galaxy A55 várhatóan a legújabb Android 14-et futtatja majd, a Samsung One UI 6.1-gyel a tetején. A Samsung zászlóshajó S-sorozat idén nagy port kevert azzal, hogy egy csomó AI funkciót mutatott be a szoftverbe beépítve, de hogy mely konkrét AI-funkciók kerülhetnek át erre a középkategóriás készülékre, azt még nem erősítették meg.

Kamerák

A képalkotás terén az A55 kamerarendszere a kiszivárgott információk alapján lényegében változatlannak tűnik az elődjéhez képest. Az elsődleges érzékelő továbbra is egy 50 megapixeles egység, f/1,8-as rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral. Ehhez társul egy 12 megapixeles ultraszéles szenzor f/2,2 rekeszértékkel és egy 5 megapixeles makro kamera f/2,4 rekeszértékkel.

Az előlapi kamera is változatlannak tűnik, megtartva az A54-nél található 32 megapixeles érzékelőt. Bár a kiszivárgott specifikációk nem utalnak a kamerarendszer jelentős fejlesztésére, a Samsung a színfalak mögött a szoftveres feldolgozás vagy az érzékelőtechnológia terén végezhetett néhány fejlesztést.

Az egyik régóta várt funkció, amely hiányzik a Galaxy A sorozatból, az a vezeték nélküli töltés. Míg az A54 üveg hátlapra való váltása úgy tűnt, hogy megnyitja az utat ennek beépítése előtt, az A55-tel kapcsolatos szivárgás nem említi ezt konkrétan.

Árak és elérhetőség

A kiszivárgott információk szerint a Galaxy A55 várhatóan 449 eurós (körülbelül 470 dolláros) áron kerül forgalomba.

Ami az elérhetőséget illeti, a kiszivárgás 2024 március közepi németországi bevezetésre utal, esetleg a kedvezőbb árú testvérmodell, a Galaxy A35 mellett, és mindkét telefon már márciusban elérheti az amerikai piacot. A színválaszték a pletykák szerint a Navy, a Jégkék, a Fehér és a Lila lesz. Arra számíthatunk, hogy a Samsung hamarosan hivatalos bejelentést tesz a bevezetési eseményről.

(via)

 

2024.02.27.

Ezeket már olvastad?

+