MojAndroid
(x) hirdetés

Egy nappal a világ egyik legnagyobb mobiltechnológiai vásárának, az MWC 2024-nek a megnyitója előtt a Xiaomi Barcelonában bemutatta a várva várt Xiaomi 14 sorozatot. Bár létezik a Xiaomi 14 Pro modell is, nálunk csak két modellt fognak forgalmazni: az alap Xiaomi 14-et és a csúcskategóriás Xiaomi 14 Ultra-t.

Mindkét telefon a következő generációs Leica optikával ellátott fotófelszerelést hoz, és a Xiaomi új HyperOS operációs rendszere hajtja őket. A Xiaomi 14-ről szóló részletekért, beleértve az előrendelési ajándékokkal kapcsolatos információkat, olvasd el külön cikkünket.

Már a Xiaomi 14 Ultra megjelenése előtt is egyértelmű volt, hogy ez egy olyan fotómobil lesz, amelyet az igényesebb felhasználóknak terveztek, akik a legjobbat akarják. A teljesítmény bőséges, köszönhetően a Snapdragon 8 Gen 3 chipsetnek és a 16 GB RAM-nak.

A 6,73 hüvelykes AMOLED-kijelző finom QHD+ felbontással és 1-120 Hz-es adaptív frissítési frekvenciával szintén verhetetlen. Az akár 3000 nits maximális fényerő itt is elérhető. Az újdonság legnagyobb vonzereje azonban a hátoldalon található.

A Xiaomi 14 Ultra egy professzionális quad 50 MP-es kamerával van felszerelve, amely 12 mm-től 120 mm-ig terjedő fókusztávolsággal rendelkezik. Egy fő- és egy nagylátószögű kamerát és egy pár teleobjektívet biztosít, amelyek közül az egyik periszkópos. A fő kamera ƒ/1,63 – ƒ/4,0 fokozatmentesen változtatható rekeszértékkel büszkélkedhet.

Videók rögzítésekor mind a négy kamera esetében a maximum 8K 30 fps sebességgel. A Director mód professzionális felületet kínál fejlett paramétervezérléssel és Log formátumú rögzítéssel a rugalmas utómunka érdekében.

A készülék támogatja a Dolby Vision 4K 60 fps sebességű rögzítést is, és stabilizátorral rendelkezik a zökkenőmentes videók rögzítéséhez. Egy további mikrofonnal is bővült a készülék, így 4 mikrofonból álló tömböt alkot, amely lehetővé teszi a térhatású és irányított hangfelvételt is.

A Director Mode professzionális kezelőfelületet kínál fejlett paramétervezérléssel és naplófelvétellel a rugalmas utómunka érdekében. A Xiaomi 14 Ultra integrálható más Xiaomi eszközökkel, például külső monitorokkal, beleértve az új Xiaomi Pad 6S Pro 12.4-et is.

A fotózás és videofelvételek szerelmeseinek a gyártó egy praktikus kiegészítőt mutatott be – a Xiaomi 14 Ultra Photography Kit-et. Fejlett funkciókat kínál egy speciális markolatban és tokban. Tartalmaz egy kétfokozatú zárkioldót, egy zoomkar, egy testreszabható videófelvételi gombot és egy másik egyedi vezérlőt. Emellett külső újratölthető akkumulátorként is funkcionál, 1500 mAh kapacitással. Ez a kiegészítő külön megvásárolható 199 eurós áron.

A Xiaomi 14 sorozat tulajdonosai ingyenes prémium szolgáltatásokat is kapnak:

  • Egy ingyenes kijelzőcsere
  • YouTube Premium 3 hónapig
  • 100 GB Google One felhő tárhely 6 hónapig ingyenesen
2024.02.26.

Ezeket már olvastad?

+